Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace je definována

Od: anonymni* odpovědí: 5 změna:

Prosím o pomoc s řešením příkladu. Příklad mi připadá jednoduchý, ale asi dělám chybu při počítání se závorkama, protože mi pořád nevychází správný výsledek -14. Pokud někdo může napsat postup řešení, byl bych moc vděčný. Díky.

Operace # je definována následovně:
x # = 2 - 2 * x

(hvězdička označuje běžné násobení)

Čemu se rovná ((-3)#)#?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

3x

Si myslím, že to je zadáno dobře. Mřížka bude jako mocnina třeba: a^2 = a * a, a# = 2 - 2 * a

..což už přímo vede k řešení: [(-3)#]# = 2 - 2 * (-3)# = 2 - 2 * [(-3)#] = 2 - 2 * [2 - 2 * (-3)]

..to je 2 - 2 * 8 = -14

anonymni*
hodnocení

Děkuji, toto je zřejmě správný postup. *palec*

Prostě unární operace. Souhlasím.

hodnocení

0x

přepsáno zadání operace = 2/X - 2 Ze zadání není jasné, co znamená výraz ((-3)#)#. Navíc kde vidíte ve výrazu závorky. Přepiště to do srozumitelné podoby. Grrrr

anononymni
hodnocení

Příklad byl skutečně zadaný takto. Závorkami jsem myslel ((-3)#)#

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]