Nejste přihlášen/a.
Mně vyšlo 14.
doplněno 26.08.12 23:11:Jo postup, to jsem nějak přehlídla. Prostě nejdřív si vynásobíš 1*0=0 a dál všechny ty zbývající jedničky sečteš a odečteš a samozřejmě místo té poslední jedničky bude nula, která ti vyšla jako první výsledek.
Jj, nula... pokud to počítáte na kalkulačce hezky postupně zleva doprava :D Pokud ovšem respektujete takové ty blbosti, co se učí ve třetí třídě základní školy, jako že závorka má přednost před násobením/dělením a sčítám/odčítáním či že násobení má přednost před sčítáním/odčítáním, tak to vyjde 14 Pokud tedy nepřehlédnete to jedno určitě naschvál narafičené mínus...
nechápu,ale vždyť tam je po 10 jedničce mínus a pak "mínus" je tam 6 jedniček, tak to musí být přece = 4!
mínus je tam jedno, pak jsou zase plusy...
...
...9 + 1 = 10
10 - 1 = 9
9 + 1 = 10
10 + 1 = 11
11 + 1 = 12
12 + 1 = 13
13 + 1 = 14
14 + 1x0 = 14
doplněno 26.08.12 23:31:aby se odečetly všechny jedničky za mínusem, musel by být mínus před každou jedničkou zvlášť, nebo to být zapsáno v závorce...
kterou třídu navštěvujete?
Ale ty neodečítáš všechny jedničky, co jsou za mínusem, to by tam musely být závorky. Odečítáš jen tu jednu.
doplněno 26.08.12 23:34:Doporučuji zopakovat si základní věci jako jsou přednosti násobení, dělení a práci se závorkami.
Pokud pořád nechápe to s tím mínusem, představte si to asi následovně, 1 + 1 + 1 - 1 + 1 = dostal jsem jeden bonbon, dostal jsem druhý bonbon, dostal jsem třetí bonbon, jeden bonbon jsem snědl a tak mi zbyly dva, pak jsem dostal ještě jeden...
doplněno 26.08.12 23:35:... tedy bonbony, které dostanu potom, co jeden sním, se také přičítají, a nemizí mi někde záhadně proto, že už jsem jeden snědl...
NENÍ TO V ZÁVORCE, takže ty znaky platí jen na následující číslo, ne na skupinu čísel.
Pokud to chcete zkrátit, tak by to bylo 10*1 - 1 + 5 + 1*0 => 10 - 1 + 5 + 0 => 9 + 5 => 14
100000000% je to nula je to v řadě... proto násobení přednost nemá ... a jelikož jakékoliv násobené číslo nulou je nic jiného než 0
číslo násobené nulou je nula, to máte pravdu
v čem se velmi pletete je to, že vy nemáte nulou násobit vše, k čemu dojdete
násobení má přednost před sčítáním a odčítáním
vždycky
vždycky
vždycky
takže nulou násobíte jen poslední jedničku
zbytek můžete počítat normálně od začátku
a výsledek je,
světe div se... 14
OK, a jaký by byl pak výsledek kdyby bylo (-) místo (+) na prvním řádku po sedmé jedničce?
to by bylo pak = 12,že?
? Myslíte 1+1+1+1+1+1+1-1+1+1+1+1+1+1+1+1+1*0? Bylo by to pořád 14. Prostě odečtete jen jednu jedničku, protože je tam jedno mínus a žádné závorky.
nene,já mysle,že tam budou 2 (-)
jedno mínus v prvním řádku na konci a pak to druhé mínus tam jak je
Taká se přidávám k těm, kteří si myslí, že vyjde nula. Násobení má přednost a cokoliv krát nula je nula. S předností násobení je to jako se semafory na křižovatce, které mají také přednost před značkami.
doplněno 27.08.12 00:17: Nojo, to je vlastně fakt.
Veď hej Přednostně se vynásobí 1*0, vyjde 0 no a zbytek se normálně sečte a odečte, akorát tedy místo poslední jedničky bude ona výsledná nula spočítaná přednostně. Protože, jak správně píšete, násobení má prostě přednost
Anebo by tedy VŠECHNY předchozí jedničky musely být v závorce krát nula. Pak by měla přednost závorka a následovalo by vynásobení nulou, čili ať už by v závorce vyšlo cokoli, po následném vynásobení by to byla nula.
A když máte příklad
5+2*0, tak jaké číslo vám vyjde? Nula? To snad ne!
Nebo 0*8-1+2... 3+5-1*0... atd... Nejsou tam závorky. Aby ten příklad vyšel 0, tak by to muselo být (1+1+1+1+1+1+1+1+1+1-1+1+1+1+1+1)*0.
Násobení má VŽDYCKY přednost...
Jak se poperete s příkladem: 4+18/2*(3+9)?
doplněno 27.08.12 00:27: Násobení A dělení
Jasný jak facka, ne? Mám 5 hrušek, přidám si k nim 2x žádný jablko, tedy v podstatě ŽÁDNÝ jablko a co mi zbude? Prázdný košík?
a tady stím příkladem si nevím rady už vůbec , dle mne to bude = 156
nejdříve vydělím , k tomu přičtu +4 a nakonec násobím to co je v závorce,
je to tak?
Ještě jednou - přednost má násobění! Takže nejdřív vynásobíš ty dvě čísla (musíš tedy vydělit a vypočítat závorku, což jsou jen dílčí kroky, které umožní násobit) a pak až přičítáš!
Pro ty, co trvají na 0 a podobných blbostech...
Mám košík, dám do něj jablko, druhé jablko, třetí jablko... až jich tam mám10. Pak jedno jablko odeberu (-1) a zbyde mi jich 9. Pak si přidám dalších 5 jablek a mám jich 14. Nakonec přidám 1x žádne jablko, tedy 1x0 a tedy NIC a zbyde mi co? Prázdný košík nebo 14 jablek?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.