Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Priklad na společnou práci

Od: matematika* odpovědí: 7 změna:
Zdravim, potrebuji poradit s postupem tohoto prikladu:
48. Vodní nádrž by se naplnila jedním přívodem za 36 minut, druhým za 45 minut. Za jak dlouho se nádrž naplní, přitéká-li voda nejprve 9 minut prvním přívodem a pak oběma současně?
Výsledek znám, ovšem nevím, jak udělat zápis a postup.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

Zde je příklad vzorně vyřešen: maths.cz/...

Doporučil bych naučit se používat Google.

matematika*
hodnocení

díky moc.

pro ostatní: je to dobře, výsledky se shodují...

jirbar*
hodnocení

0x

Doporučil bych občas se snažit použít vlastní hlavu než hledat na Google.

doplněno 14.06.12 22:56:

Hádám 15

doplněno 14.06.12 22:59:

Tedy po těch 9. minutách, nebo 24 jak se to vezme

petapeta*
14.06.12 22:59

Špatně :)

jirbar*

Já si to nemyslím

petapeta*

Ve 22:59 jste správně výsledek opravil.
doplněno 15.06.12 13:05:
Za jak dlouho se nádrž naplní, přitéká-li voda nejprve 9 minut prvním přívodem a pak oběma současně?
Odpověď: Nádrž se naplní za 24 minut. A ne jak se to vezme.
jirbar*

Já fakt nemíním autorovi pomáhat když sám nevyvinul nejmenší snahu pokusu o řešení. Pro mne byla neznámá ten čas následující po těch 9. minutách a to bylo 15. To že jsem to napsal a upřesnil ještě před tou připomínkou o chybě bylo jen naznačení že příklad je triviální, vypočtený za pár minut a autor když znal výsledek si to mohl porovnat a chytnout se za nos, případně se mohl pokusit řešit. Pak bych se s ním možná "bavil".

doplněno 15.06.12 17:44:

Jo v 46 napsal v 56 vypočetl v 59 doplnil. A to jsem ještě hledal papír a tužku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]