Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to,že je to tak těžké?

Od: walina* odpovědí: 2 změna:

Ahoj všichni,mám fakt obrovský problém...ve škole na matiku máme..no prostě otřesněho učitele...já vím,že téměř každý si stěžuje na špatné učitele,ale na tohohle byla i rodičovská petice a cca. 6 lidí z 25 propadá,8 má 4,10 má 3,1 má 1 atd.Já měla v 1.pololetí na vysvědčení jednu 3 a zkuste hádat z čeho.Ano z matiky...ale i přesto to chci zvládnout,protože je to možné a chci se dostat na určitou vysněnou školu s vyznamenáním (na pravní).Ve čtvrtek 11.4. píšeme velký test s rovnicemi,které jsem zapoměla,ale určitě si učením vzpomenu a s pohybovými úlohami i o spol. práci jenže ty nechápu vůbec ani trošku...a bojím se,že dostanu při nejlepším 4 a za momentální známky a nešikovnost v matice i 4 na výzo...jsou ty úlohy opravdu tak těžké?(popř.:jak se počítají?) ps:mí rodiče už to neumějí tak zkusím uspět bud u sousedky nebo na doučování...předem všem děkuji za rady,informace a odpovědi...(momentálně jsem v 8.třídě)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ty příklady nejsou příliš těžké, jen je nutné pochopit princip. Na podrobné vysvětlení tady není prostor, proto doporučuji zadat do vyhledávače slovní úlohy o společné práci. Tam najdeš řadu příkladů s postupy řešení.

tlapka*
hodnocení

2x

Přesně jak říká Bruno. A taky - je důležité se učit pravidelně. Třeba jen na dvacet minut, spočítat si dva tři příklady podle obtížnosti, ale pravidelně, ať si ten postup osvojíš. Navíc ti to usnadní chápání dalšího učiva a čas potřebný k učení se ti tak může pěkně zkrátit - a navíc přinést lepší výsledky. :) Mám to odzkoušené, sama nejsem zrovna matematický talent. Držím palce! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]