Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osmileté Gymnázium

Od: lululu odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Chdím do 5 třídy a chtěa bych na gympl- I rodiče mě v tom hodně podporují. Ale v dubnubudu dělat přííjmačky a já se strešně bojím. nemáte něaký tip?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

A čeho se přesně bojíš? Těch testů? Nebo případného neúspěchu? Nebo případného nástupu na školu? S tím vším se dá bojovat. :) A zažiješ ty obavy ještě několikrát - nastoupila jsem loni na VŠ a stejné obavy jsem měla u přijímaček i před každou zkouškou. A to jsem o skoro deset let starší než Ty. ;)

Minulý rok jsem na osmiletém gymplu odmaturovala. Věř mi, že alespoň trochu se bojí každý, pokud mu na výsledku záleží. Je to normální a nemusíš se za to stydět. Důležité je si věřit. Připravovala ses? Tak to v té hlavě určitě máš, jen jí musíš dovolit, aby ti to řekla. ;)

Hlavně se nestresuj, že nestihneš všechny úlohy. Oni ty testy často staví tak, aby stihnout ani nešly - tím vidí, jak na ten stres zareaguješ. Pokud ti příklad nesedne, vynech ho a jdi dál, pokud zbyde čas na konci, můžeš se vrátit. A hlavně - po testu se neptej ostatním na jejich odpovědi. Místo ujištění se o správnosti zjistíš, co všechno máš blbě... nebo si to budeš aspoň myslet. *smich*

Nezapomeň, že i ostatní se obávají. Jste na tom stejně. ;) A kdyby Ti ty testy nevyšly, není to žádná tragédie. Můžeš se na gympl hlásit z devítky a u přijímaček už budeš vědět, do čeho jdeš. ;)

Držím Ti palce! ;)

barb*
hodnocení

2x

Když jsem já šla na osmileté,tak se prodávaly takové knížky,ve kterých byly některá zkušební SCIA,možná se to ještě prodává,tak se po tom koukni :) Neměj žádný strach,vezmi si na test žvýkačku,prý to nějak podporuje činnost mozku :D Neměj strach,já jsem ho měla taky a nakonec jsem byla u přijímaček druhá ze 120 :)

lululu
hodnocení

Ano, knížky se prodávají, ale nemůžu knížečku sehnat :(. A děkuju za radu, vezmu si sebou tunu žvýkaček *smich*

DRUHÁ ZE 120? WOW! *sok**palec*

vlasatec*
hodnocení

1x
Nemáš se čeho bát, prostě je buď udeláš nebo ne, ještě máš hodně možností se tam dostat. Když si budeš říkat, že o nic nejde tak ze sebe vydáš maximum, hlavně žádnej strach. Zkus polykat vitamín B to ti trochu pomůže od stresu.

hodnocení

0x

bat se budes v zivote jeste hodne krat , ted prijmacky , pak matura , pak prijmacky na VS , pak bakalarka. Prijmaci pohovor na praci ... je to logicke ze ma z toho clovek strach , kdyz moc chce , chce to ale prave udrzet cistou a hlavu v klidu!

hodnocení

0x

Spisovatel Mark Twain kdysi prohlásil, že většina věcí či událostí, kterých se nejvíce bál, se nikdy nestaly...

A také se říká, že strach má velké oči...:)

Opravdu se neboj, určitě to dopadne dobře. Čím budeš víc v pohodě, a nad věcí, tím Ti to půjde lépe. Snaž se zrelaxovat, odpočívat a myslet na hezké věci, to vždy pomáhá.

iz*
hodnocení

0x

Zkus si říct, že máš na rozdíl od svých spolužáků tři pokusy.

Kdyby ti to nevyšlo letos, múžeš se v 7. třídě přihlásit na šestileté dvoujazyčné gymnázium. A kdyby nevyšlo ani to, ještě pořád můžeš dělat další přijímačky z devítky.

Ale jestli máš ke zkouškám takhle odpovědný přístup, myslím, že by ti to mohlo vyjít už teď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]