Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prednasky na VS verejne pristupne?

Od: vecverejna odpovědí: 7 změna:

Slychaval jsem, ze prednasky na statnich vysokych skolach jsou verejne, tedy kazdy tam muze jit a poslechnout si je.

Koukal jsem ale na Zakon o vysokych /... a nic takoveho se tam nepise. Zkontrolovat jsem i predchozi zakon o VS (jak ten z roku 1990 tak i ten jeste predchozi z roku 1980) a nic takoveho se tam neuvadi.

Pote jsem nahodne zkontroloval i Studijni řád pro /... (pdf) a tam se take nic takoveho nepise. To me ale osobne zase tak neprekvapuje, protoze to uz je mireno primo na studenty a ne na obecnou verejnost, takze se tak explicitne moznost navstevovat i jine prednasky nemusi uvadet, protoze to tak nejak asi vyplyva ze statutu studenta te skoly.

Zajimalo by me, za nehledam tedy na spravnych mistech, ve spravnych vyhlaskach nebo takovy predpis vubec neexistuje a neexistoval?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Ac jsem to nikdy nehledal, tak mohu rict, ze prednasky jsoubopravdu verejne. Stejne jako pristup na danou skolu. Ono taky kdo a jak by kontroloval ze na prednasku patris.
vecverejna
hodnocení

Hledam hlavne odkaz na nejaky predpis, kde se to vyslovne uvadi, protoze mezi lidmi se opravdu rozsirene veri, ze pristupne jsou.

Ucast na prednaskach se pochopitelne neodskrtava, ale kdyz mezi 20-letymi posluchaci sedi treba 40-lety, tak sance, ze se mezi nimi ztrati, je docela minimalni *smich*

paw*
To jo. Jenze neni zakazano ani 40ci letym studovat VS. A klidne to muze byt profesor na naslech.
askmenow*

K nám na přednášky běžně chodí lidé čtyřicetiletí, kteří studují kombinovaně, dokonce i lidé nad sedmdesát, kteří studují v rámci university třetího věku... takže u nás nikoho nezarazí nic, ale možná je to školu od školy.

hodnocení

0x
Jsem na FS ČVUT, dostat se na přednášky není problém, ani nevadí, že budete starší, chodí sem i lidé z dálkového studia, kteří jsou většinou starší. Co může ovšem být problém, je to, jak se dostat de školy, většinou je vstup na ISIC, takže pak se jedině domluvit s vrátným, nebo s někým, kdo kartu půjčí.
paw*
Taky sem z FS cvut. Omezeni vstupu do skoly na kartu neni z duvodu zamezeni pristupu na prednasky alebz duvodu nepovolanych osob (bezdomovci na zachodech, zlodeji). Nema to kazda skola takze omezeni vstupu do skoly neimplokuje omezeni vstupu na prednasky :).
vecverejna
hodnocení

Jestli se clovek bez nejake karty nemuze dostat do skoly, tak je mu asi nanic, ze kdyby dovnitr mohl, ze si muze jit poslechnout, co chce :)

Jinak to s temi bezdomovci a zlodeji je jeden z duvodu, proc me napadlo hledat ten predpis o verejnem pristupu na prednasky. Zajimalo me take, jak je to s pristupem verejnosti do skol.

Stale cekam, ze nekdo presne vi, odkud se vzalo to vseobecne poneti, ze prednasky jsou verejne pristupne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]