Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vepsaná kružnice

Od: benyda odpovědí: 3 změna:

chtěla bych vědět, zda existuje řešení této úlohy, pokud ano, tak prosím o vysvětlení. Děkuji:S je střed kružnice vepsané trojúhelníkuABC. Dále platí, že úhel ASB=107° , úhel BSC=117°. určete velikost vnitřních úhlů trojúhelníku ABC

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

2x

Označíme li úhly v trojúhelníku alfa beta gama jako A B C a jejich poloviční hodnoty jako A2 B2 C2 pak musí platit

A2+B2+107=180

B2+C2+117=180

A2+C2+136=180

Snad by to mělo již jít spočítat

benyda
hodnocení

Díky za odpověď. tady jsem byla také, ale pak už nevím jak dál,už jsem ze školních lavic nějaký ten pátek a nevím jak to použít.Prostě už mi to správně nemyslí, tak jestli můžete, tak to zkuste dál. Díky

jirbar*

Snad primitivní řešení soustavy tří rovnic o třech neznámých které nejsou lineárně závislé.

Odečteme 2 rovnice od sebe a výsledek odečteme od třetí rovnice a dostaneme třeba C2=17

doplněno 16.05.12 19:17:

Z těch lavic jsem 55 let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kružnice vepsaná

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]