Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevim kam skolu

Od: qwas odpovědí: 5 změna:
Ahojte, potřebuji poradit s výběrem školy. Jsem v 8. Třídě a hledám střední školu. Hledám fyziku nebo prostě něco s vesmírem nebo kosmonautikou jenže nic nemůžu najít, astrofyzika byla až VŠ. Nevíte o něčem? Děkuji mnohokrat ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Bohužel, o ničem takovém nevím, leda snad nějaké přírodovědní lyceum... nebo gymnázium jako průprava na následnou výšku. Gymnázium Ti navíc "kryje záda", kdybys do budoucna chtěl(a) jinam. :) Ale možná bude vědět ještě někdo další.

rajfer148*
hodnocení

0x

Je důležité si shrnout možnosti, zda zvládneš takovou obtížnou cestu - aktuální známky a uvážení vlastních schopností. Neexistuje žádná střední škola s tímto zaměřením. Nejlepší bude gymnázium. Poté vysokou školu se zaměřením na astrofyziku. Než se dostaneš někde v práci s tímto zaměřením na post, kde to vůbec uplatníš tak počítej tak 10 - 20 let. Cesta je to trnitá ale výsledek obdivuhodný. Dříve jsem o tom také "uvažoval", v 8. tříde, to jest před rokem. Nakonec jsem si to rozmyslel, pač jsem se nedokázal naučit ani lomené výrazy :), což je dost nezanedbatelný fakt.:) Hlavně si připrav dost velkou finanční hotovost, poněvadž i naše bezplatné školství nemůže být bezplatné zdarma.:)

askmenow*
hodnocení

0x

Doporučuji gymnázium. Pokud bydlíš ve městě, kde je gymnázií více, poinformuj se, zda některé např. v oblesti fyziky nemá rozšířenou výuku, nebo nenabízí volitelné semináře. pro obory, co tě zajímají, je třeba mít vysokou školu a na tu, a hlavně na přijímačky na ní, tedy na možnost na ni vůbec jít,. tě gympl připraví bezkonkurenčně nejlépe.

doplněno 25.03.13 13:39:

emefej: Já to beru z jiné strany, sice jsem na vysoké škole nikdy neučila, ale studuju ji, takže jsem prošla přijímacími řízeními. A z vlastní zkušenosti, i z toho co vidím u kamarádů mám vypozorováno, že výsledky na vysoké škole skutečně zas tak nesouvisí s tím, z jaké školy člověk přichází (i když jsem se setkala i s předměty, kde očekával vyučující předchozí znalost oboru minimálně na gymnaziální úrovni... a já třeba daný předmět na střední vůbec neměla, pak to samozřejmě bylo peklo, dřna a prolezla jsem tak tak), ale jde o to, že přijímací zkoušky bývají postavené tak, že studenty z gymnázií zvýhodňují. Navíc jak říkám - často se setkávám s tím, že odborné věci, např. ekonomie, bývá na VŠ vysvětlována od základů (a studenti na ni zaměřených středních odborných škol se někdy rýpou v nose nudou), jiné předměty - ty, které se vyučují na gymnáziích, bývají brány však v návaznosti na gymnaziální výuku. No a pak absolventi zamřených škol jen čučí a nestíhají. Samozřejmě neříkám, žýe vše, co píši je pravidlo, jen je to nejčastější model, který jsem zažila a vypozorovala u přátel z různých škol po ČR.

iz*
hodnocení

0x

Také bych doporučila gymnázium. Je to nejlepší příprava pro vysokoškolské studium a pokud by ses v průběhu těch 4 let rozhodl pro jiný obor, budeš mít přechod na VŠ snazší než z odborné školy.

emefej*
hodnocení

0x

Rozhodně bych netvrdil, že gymnazium je nejlepší přípravou pro studium na VŠ. Několik let jsem působil na VŠ ekonomického zaměření a v prvnívh dvou ročnících byli v mých předmětech (Makroekonomie, Finančnictví) vždy úspěšnější absoloventi středních odborných ekonomických škol. Ale v přídadě astrofyziky bude gympl určitě tou nejlepší volbou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]