Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém. Nyní chodím do prváku na gymnáziu a zaráží mě jedna věc. Vždy jsem býval nejlepší v logických soutěžích (výhra v okresním kole MO) a celkově mě logické úlohy a celkově matematika bavila. Postupem času se mi ale zdá, že logiku ztrácím. Například teď jsem v Matematickém Klokanovi získal jen mírně nadprůměrný výsledek a hodně jsem se u toho nadřel. Z matematiky mám standartně 2/3 (v pololetí 2) a patřím do "lepšího" průměru. Možná je to tím, že jsem zpohodlněl a svoji logiku nerozvíjel s tím, že do podprůměru nikdy nespadnu. Docela mě frustruje, že holky které matiku pravidelně počítají a učí se jí, na tom jsou výsledkově stejně, někdy dokonce i líp. Matika mě už nebaví a vyloženě ji nemám rád, stejně jako fyziku.
Kdysi jsem počítal úlohy pro o několik let starší žáky ( trojmístná čísla jsem uměl sčítat a odečítat ve 4.5 letech a rovnice ve třetí třídě) a dnes nic pořádného nadstandartního nevymyslím. Navíc nechápu proč mi vyšlo v OSP SCIO 99 sk. percentilu pro čtyřleté gymply a výsledky jsou v nedohlednu. Rád bych šel třeba na farmacii a bojím se že s tímhle tempem zhoršování to asi nevyjde. Můžete mi nějak poradit, jak to zhoršování zastavit? Myslel jsem, že logické a analytické myšlení se během života nemění a je vrozené, ale asi jsem se spletl.
Díky za všechny odpovědi Bonobo
to je v pořádku, já uměl číst, psát a počítat už ve školce a v první třídě jsem se totoálně nudil, a to cca až po pátou, také jsem byl v týmoch vyhrávajících školní olympiády z amtiky či fyziky, nakonec jsem měl na gymplu na maturitě trojku z matiky a šel sjem studovat humanitní obor
Prostě jsi byl už jako dítě na úrovni staršího žáka a teď se to srovnalo...nic víc bych v tom nehledal, osobně se domnívám že mozek je skutečně využíván jen částečně a dalšími podnětry a stimulací ze jeho výkon zvyšovat...našel bych si nějaopu odbornou literaturu a kdyby tě do bavilo, moh bys zkusit nějakou z doporučených metod
Stavet sebevedomi na matematice,citit se flustrovany,kdyz holky maji stejne vysledky..Ajajaj,tady to zavani necim nezdravim.Budete muset zmenit mysleni.Doma vas hodne chvalili za matematiku?Heledte jsou i jine veci v kterych clovek muze mit uspokojive vysledky,ale merit se s holkama?Podle me je zdrave vedet,ze jsem treba v necem lepsi,nez okoli,ale tecka.jakmila to zacnete pitvat a stavet na tom ostatni a skladat se z toho,ze zrovna ted mi to nejde,to uz neni zdrave.Muj nazor
Sam pises, ze te prekonavaji holky, ktere "matematiku pravidelne pocitaji a uci se ji". Ty se ji zjevne neucis, nemas zazite postupy a znalosti, z toho duvodu ti unikaji sirsi a hlubsi souvislosti a kdyz dojde na pocitani uloh, musis znovu vymýšlet kolo, tedy neco, co uz bylo dano vymysleno a pochopeno a proto podrobne zapsano do ucebnice, aby se jeho opetovnym vymyslenim nemuseli lide zdrzovat a mohli to pouzit k vymysleni neceho slozitejsiho.
Je docela mozne, ze se tvuj zajem presunul od matematiky k necemu jinemu (chemie, leky, ...) a proto uz nemam takove prirozene nutkani cist si o matematice a jen tak z radosti resit priklady a proto se pomalu s pribyvajici novou latkou, kterou neprocvicujes, zacnes vykonnove priblizovat ke stredu neboli prumernemu cloveku, resp. jeho znalostem matematiky.
Tomu se říká "usnout na vavřínech" Asi máš talent, ale nerozvíjíš ho, proto zůstáváš na stejné úrovni a předbíhají tě i lidi bez talentu ale kteří na sobě pracují.
Talent není všechno, pokud ho nepodpoříš cvičením tak zakrníš a ujede ti vlak. Stejně tak i věci na které nemáš vlohy se dost dají dohnat tím že se to chceš naučit. Nejdál se dostane člověk s talentem který na sobě pracuje, na opačném konci je lenoch bez talentu. Lenoch s talentem a dříč bez talentu jsou někde mezi tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.