Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,
v mém okolí se říká, že zdravka patří mezi ty jednoduší SŠ. A chci se zeptat, když udělám maturitu, mám šanci na VŠ? Asi mám počítat s tím, že budou dávat velkou přednost gymnazistům a SŠ, které jsou na vyšší "úrovni", přeci jenom SZŠ je praktická škola a je zaměřená na jeden konkrétní obor.
A druhá otázka,
jsem teprve v prváku a naše třída je hodně dobrý kolektiv plus ještě jedna učitelka, která je opravdu moc chytrá a chce ukázat, že SZŠ není škola "pro blbce" . Snaží se zapojovat naší školu do různých akcí, ve kterých třeba jsou jen gymnázia, či jiné těžké SŠ. No a napadlo mě jí pomoci i s naší třídou, ale nevím jak. Nemám problémy vystupovat, komunikovat apod... takže něco s dělit třídě, není problém, akorát co celé třídě sdělit, jak pomoct učitelce a nebo prostě jak se zviditelnit? (pravidelně děláme sírku na místní útulek)
Děkuji za odpovědi, mangog.
|
Pri prijeti na VS rozhoduji prijimaci zkousky (kdyz se delaji). Jak se k nim naucis (jestli tim, ze jsi davala pozor na gymplu, nebo pozor nedavala a doucila se to doma nebo jestli jsi chodila na skolu, kde se toho pulka neucila a musela jsi se to proto doucit doma), to je nezajima. Nevim, na jakou VS (jaky obor) se mas v planu hlasit.
Nejlepe te sve oblibene ucitelce pomuzes tim, ze se ji primo zeptas, s cim by potrebovala pomoci. Ona sama vi nejlepe, s cim by potrebovala pomoci nebo te muze odkazat na projekty, ktere by rada delala, ale momentalne na ne nema dostatek pomocniku a ty muzes byt ten pomocnik, ktery ji muze pomoci ten program u vas na skole rozjet.
Tak na VŠ se přijímá podle výsledků přijímaček a ne podle školy, kterou jsi studoval předtím. Ale jinak ano, gymnazisté mají větší šanci se na VŠ dostat, protože gympl prostě je příprava na vejšku, což zdrávka není Taky jsem před mnoha a mnoha lety studovala zdrávku, obor dětská sestra, což byl v té době obor dost výběrový a i tak holky, které pokračovaly na VŠ, se k přijímačkám učily z gymnazijních učebnic. Pokud vím, tento stav přetrvává dodnes, dokonce jedna moje kolegyně, která se na VŠ nedostala, chodila při zaměstnání rok do přípravného ročníku. Nicméně co říkala, tak z jejich třídy na VŠ či VOŠ pokračovali všichni a ona byla jediná, kdo se nedostal - protože jí nenapadlo podat odvolání, ostatní se tam dostali když ne rovnou, tak po odvolání ano. Prý, tedy.
Ale ono taky záleží na tom, kam se hlásíš. Konkrétně na ošetřovatelství se hlásila kolegyně, že si ji vystuduje při mateřské a taky se učila z gymnazijních učebnic - fyziku, biologii a chemii, tu jsme do takové hloubky, jakou u přijímaček chtěli, neměli. Na druhou stranu když jsem já sama koukala, na jakou VŠ - ošetřovatelství se vrtnout při zaměstnání, tak jsem narazila i na takové, kde se dělají SCIO přijímačky ze studijních předpokladů a tam je celkem jedno, jestli se fyziku člověk učí na úrovni ze zdrávky nebo gymplu A o tom to je - s předstihem si zjistit, jaké požadavky má vámi vybraná škola pro příjmačky na vámi vybraný obor a podle toho se zařídit při učení.
S čím nejlépe pomoci učitelce, to vám řekne ona sama. Přiznám se, že nějak moc nechápu ty akce, ve kterých jsou jenom gymply - tak nějak si pod tím představuji různé vědomostní olympiády, ale tam obvykle nejdřív musí proběhnout školní kolo - tak snad stačí, když se žáci vaší třídy školního kola zúčastní, s tím tam snad žádná extra pomoc za třídu není potřeba, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.