Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mangan - výskyt

Od: kristyn3* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den prosím vás.

Jaký je volný a vázaný výskyt manganu a jaké jsou anorganické a organické sloučeniny manganu

Protože na wiki a atd, je to strašně složitě napsané, děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

emefej*
hodnocení

2x

Stručně o manganu třeba tady prvky.com/... a minerály manganu najdeš na webmineral.com/...

kristyn3*
23.03.13 20:56
hodnocení

díky

hodnocení

2x

Zkus si pohledat informace třeba o manganistanu draselném nebo oxidu manganičitém. Obě látky jsou anorganické.

kristyn3*
23.03.13 20:56
hodnocení

děkuji

jabraka*
hodnocení

2x

Příspěvek jsem poslal jinam.Takže vkládám odkaz:

docs.google.com/...

JABRAKA

doplněno 24.03.13 23:33:

Ještě se tu mluví o organických sloučeninách.Mangan se přímo nezůčastňuje tvorby organických sloučenin,občas o něm mluvíme v souvislosti s komplexy a katalytickými reakcemi

JB

hodnocení

1x

Je to tvoje lenost, že si to neumíš z Wiki vycucnout do taháku nebo do čeho to máš. Tam je to popsané tak, že nevím, co bys chtěl. Za dvacet let budou mladí chtít, aby za ně někdo chodil i do školy, ne? Ale pracovat jako ajťák nebo manažer v teplým kanclu, to by se líbilo každýmu. Nakakat.

kristyn3*
hodnocení

Bohužel nejsem takový machr, nemám vystudované 3 vysoké školy abych tam pulce věcem porozuměla. Já se chemii učím 1 rokem a na wiki je milion pojmů.

Nevím proč by to měl být jako tahák? Je to referát.

Nepřišla jsem se tu hádat, dala jsem tu jen dotaz jestli by mi někdo neporadil jen v těch anorganických a organických sloučeninách, protože opravdu tomu nerozumim. Nevím jaký v tom je rozdíl.

A vůbec nechápu co tu meleš o ajťákách a manažerech

No tak se nezlob. Mě jenom dožírá jedna věc a sice že dnešní školáci nemají ani tu elementární snahu zadat do googlu klíčová slova a použít ctrl+c a ctrl+v a trošku to upravit. Za mého mládí jsem musel shánět knihy po známých a v knihovnách, listovat v nich a všechno ručně psát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]