Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Předem PROSÍM nechce si výchovné řeči atd na jindy, děkuji.
Byla jsem nemocná a ve škole se psal test s fyziky. Zítra si ho (s dalšíma asi třema děckama) budu dopisovat. A neumím NIC. A to doslova. Ano vím, že je moje povinnost učit se, ale tohle už nezměním. Prostě to vůbec neumím. Přiznávám to, ano je to moje chyba a ano vykašlala jsem se na to. Klidně to řeknu, abych někoho tady nepohoršila. Za školu nepůjdu, to zase nejsem já. A teď potřebuji radu. Až si nás profesorka zavolá do prvních lavic (nás, co to mají dopisovat), mám si prostě sednout, podepsat papír a čekat, až si to vybere? Nebo rovnou na začátku jí říct, že to neumím, ať mi dá za 5? Je to trochu divný dotaz, ale já ji nechci naštvat, lépe řečeno, chci ji naštvat co možná nejmíň. Jak byste to udělali? A jinak je 100 šance že to neodloží a já to vím. Prostě si jdu pro 5, teď to chci jenom umět přijmout, aby to vzala i profesorka.
P.S. Čekám rady typu: Běž se učit, klidně celou noc.. Je toho asi 80 stránek, i kdybych se naučila jedu tisícinu, nemá to smysl. Musí mi to někdo vysvětlit a já už jsem to vzdala.. Tak děkuju a buďtě na mě mírní
Test bych si vzala, podepsala, pozorně si přečetla otázky a pokusila se přecijen na něco vzpomenout, někdy se něco dá odvodit, nebo to souvisí s něčím jiným co umíš. Myslím, že učitelé obecně nemají rádi, když se studenti vzdají bez snažení. Prostě bych se co nejvíc snažila aspoň něco napsat. Až bych test odevzdávala, slovně bych se při podávání papíru učitelce přiznala a omluvila, že jsem tentokrát přípravu zanedbala, že se moc omlouvám, a že se pokusím se to rychle doučit.
A jinak bych skutečně sedla nad učení a učila se dokud by mi neupadla hlava na stůl. Jak sama píšeš, je toosmdesát otázek. S internetem a učebnicí jistě nějaké z nich pochopit zvládneš. S trochou štěstí bys pak dostala aspoň jednu, kterou bys zvládla. Jak říkám, myslím, že aspoń jedna otázka, u které se snažíš, a prázdný test, dělá rozdíl mezi tím, že na to úplně pečeš a že se aspoň maličko snažíš.
Určitě bych neodmítala jít test psát a neodevzdávala ho hned, otázky v testu bych si přečetla a vážně bych se několik minut snažila něco vymyslet. Pak kdyžtak to odevzdání a omluva.
Tak se nauč aspoň pár vzorečků, něco tam namatlej, ať to nevypadá, že ses na to vybodla úplně. A jinak ještě na nějaký rychlo kurz není pozdě, zkus se třeba poptat, co tam bylo, občas se dopisovací testy hodně podobají, někdy jsou třeba úplně stejný. No a pak můžeš ještě doufat, že něco opíšeš..
Děkuji, no zkusím to. Snad mě neutrhne hlavu. Jdu na to a děkuju za pochopení. Jednou jsem se zde taky ptala na jeden dotaz ohledně školy a hned se do mě pustilo pár lidí, že si neplním povinnosti a kdesi cosi. :D
Na druháku na gymplu máte fyziku tak jednu, možná dvě hodiny za týden... nevím, už jsem dávno venku... ale zameškat 80 stran učiva, které neovládáš, to může být i třeba několikatýdenní nemoc... my jsme si při marodování nechávali od spolužáků donést sešity a opisovali látku, aby jsme měli přehled...
ty máš problémy i s testem z biologie, pětky z testů z matiky a chemie, ke škole máš odpor...
Jsi na sebe dost mírná... bohužel...
neuč se, život tě naučí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.