Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika - sš - vš

Od: alexandr147* odpovědí: 7 změna:
Zdravím všechny ... ... mám problém s matikou napíšu to jako krátkej příběh ... když jsem nastoupil na 8 letej gympl tak jsem v primě měl skoro 3 z matiky prostě se nedařilo jak sviň ale v sekundě jsem si to začal dávat , protože jsem se uklidnil a před testem vždycky spočítal 2-3 příklady na ujistění se že tomu rozumím (za 1 z matiky až do posleního půlroku kvarty - 2 z matiky )... no a pak jsem kvůli zaměření přešel na SŠ strojírenství ... obor mě chytl a to hodně ... samozřejmě z gymplu v prváku jsem měl za 1 s prstem v zadku ale ted přišel druhák ... v prvním pololetí jsem dělal přednášky a spousty projektů mimo školu takže jsem neměl ani čas ani docházku takže z matiky za 2 (jedničky a trojky) ... a ted v druhým pololetí už mám 3 dvojky a trojku z logarytmů ... prostě se nedaří ...jenže chcu za 2.5 roku nastoupit na faluktu strojního inženýrství a tak si říkám jestli to s takovýma výsledkama zvládnu ... tak hledám rady co bych mohl dělat,co se naučit a co si prostudovat abych se opět zlepšil a dostal se snad i na takovou úroveň jako mí bývalí spolužáci z gymplu ... měl by někdo nějakou dobrou učebnici nebo nějaký rady co dělat a jak se připravovat? díky za jakýkoliv nápady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Strojarna se da I s prumernou matikou. Jen to holt budes muset vysedet, coz si stejne musel I na gymplu. Nekomu staci k.uceni.den, jiny potrebuje tyden.
Aby ses dostal naburoven gymplaku, tak si sehnat knizky z gympla a jet podle nich. Pripadne si zaplatit doucovani. Osobne bych to nechal az do 4takuvpo katurite.
Jo a mam strojarnu a bratr matiku tez dal a to neni zadny lumen :)

math
hodnocení

0x

Ptas se, co si prostudovat - vy nemate ucebnice matematiky? Si to tam precti. Vsechno je to tam vysvetlene. Navic logaritmy opravdu nejsou nic sloziteho.

K rozdilu mezi SS a VS matematikou bych chtel napsat, ze VS matematika je uplne o necem jinem nez SS matematika. SS je hlavne o cislech, upravach vyrazu a vysledku, kdezto VS je hlavne o funkcich a jejich analyzach.

math
Dalsi moznosti, co si precist, jsou vsechny ty "Prehledy stredoskolske matematiky", ktere lide pouzivaji pro zopakovani jako pripravu k maturite. Seznam takovych knih najdes na vsech e-shopech, ktere prodavaji knizky.
alexandr147*
hodnocení

my právě žádný nemáme ... logaritmy jsou pohodicka ten test jsem jeste nevydel takze nwm co nevyslo ... když tak nad tím přemýšlím tak bych spíš než učebnici potřeboval měřítko toho co bych měl zvládnout .. a to asi těžko najdu .. přesto díky ;)

math
potřeboval měřítko toho co bych měl zvládnout ..

Na to mi prave pripadaji dobre ty prehledy stredoskolske matematiky, protoze to je delane na rozsah vyucovany na gymnaziich. Priznavam ale, ze uz jsem dost dlouho posledni takoveto prehledy nevidel. Uz jsem holt ze skoly nejaky ten patek :)

hodnocení

0x

Já jsem teď vyletěl z FEKTu kvůli matice a fyzice. U maturity jsem měl z matiky 2 :)

Tím tě samozřejmě nechci odrazovat, mně nikdy moc nešlo učit se doma a dřív jsem to nepotřeboval, na vysoké to ale začalo být potřeba a já na to nějak neměl nervy a náladu, a tak jsem dopadl jak jsem dopadl ;)

pokud se budeš opravdu usilovně snažit, myslím že to dáš :) gympl je v tomto ohledu dobrá příprava (matika a fyzika). Já šel z průmyslovky, né zrovna moc prestižní, a jako příprava na vysokou to rozhodně dobrá škola nebyla, takhle to řeknu. Gympláci si na FEKTu matiku s fyzikou dávali docela dobře, naopak museli víc zabrat v Elektrotechnice a dalších odborných předmětech.

A chtěl bych tě upozornit na porušení pravidel poradny, jen tak mimochodem ;)

- Z5 - vkládat k odpovědi obrázky, které nesouvisí s radou, používat jiné smajlíky než z Poradte.cz a vkládat odpovědi, které se nevztahují k otázce nebo odvádí pozornost jinam, navíc si vyhrazujeme právo kdykoliv je smazat.

doplněno 21.03.13 21:16:

Logaritmy jsou ještě v pohodě, já jsem si nedával složené integrály.

alexandr147*
hodnocení

já právě ale už na gymplu nejsem ... jsem na průmyslovce ...ups pardon jsem tohle dával na jiná fóra a psal jsem to na jiném tak proto ... jak tak čtu tak to není ani tak o tom co už umím ale jak se mě chce dělat na té vysoké .. každopádně já hrozně nerad se učím matiku z textu ale zase od někoho když se můžu zeptat tak to je easy ... takže uvidíme no .. a díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]