Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vídeňský kongres, biedermeier, parní stroj

Od: janiqua7 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Chtěla bys se zeptat na nějaké otázky ohledně dějepisu.. Sama na tyto otázky nevím odpověď a proto prosím o její zodpovězení..

1. Popište vlastními slovy situaci, která ve většině Evropy nastala na základě výsledku vídeňského kongresu.

2. Vysvětlete, o co ve svém životě usilovali zámožnější měšťané v období biedermeieru.

3. Pohovořte o tom, proč můžeme Anglii v 19. století nazývat "dílnou světa".

4. Uveďte příklady, kde všude našel uplatnění parní stroj.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

3x

Biedermeier- lidé měli už válek a revolucí dost, a chtěli si v klidu užívat života.Biedermeier znamenal pohodový měštˇanský život, maximálně pohodlné a útulné bydlení.Anglie měla nejvyspělejší průmysl, nejkvalitnější nářadí pro řemeslníky bylo anglické výroby. Parní stroj umožnil tovární velkovýrobu, nyní bylo možné stavět stále větší a výkonnější stroje, a mnohonásobně zvyšovat produktivitu práce.

iz*
hodnocení

2x

Zkus si k otázkám něco sama dohledat a pak na otázky sama odpovědět. Zkontrolujeme ti výsledek (úkol za tebe dělat nebudeme).

doplněno 20.03.13 19:07:

Klíčová slova máš v těch otázkách.

Co´s zatím našla?

janiqua7
hodnocení

No, tak já jsem už jako o tom něco našla, ale chtěla jsem vědět nějaké např. rady, kde můžu na to najít odpovědi nebo tak něco... nebo napsat nějaká klíčová slova..

janigua7
hodnocení

1. Popište vlastními slovy situaci, která ve většině Evropy nastala na základě výsledku vídeňského kongresu.
Po vídeňském kongresu nastalo v Evropě špatné období, lidé zde nechtěli žít, utíkali k exotice, historii, a přestože evropské mocnosti uzavřely dohody o míru, po roce 1820 se na celém kontinentu takřka rozhořely osvobozenecké zápasy, protože VFR zažehla v lidech touhu po svobodném a demokratickém způsobu žití. Bylo to období strachu, potlačování občanských práv, pronásledování obyvatel, policie věznila a zatýkala, velké úlohy tajné policie, nešťastné období.

2. Vysvětlete, o co ve svém životě usilovali zámožnější měšťané v období biedermeieru.
Lidé už měli dost válek a revolucí, a proto si chtěli užívat života. Biedermeier znamenal pohodový měšťanský život, maximálně pohodlné a útulné bydlení. Usilovali o klidný život, kterého zárukou bylo dobré zaměstnání. Dále o dobré vzdělání chlapců.

3. Pohovořte o tom, proč můžeme Anglii v 19. století nazývat "dílnou světa".
Protože v této době se Anglii velmi dobře dařilo. Rostlo jí bohatství, nejsilnější světové velmoci, rozsáhlé koloniální panství. Byl svobodný rozvoj zemědělství, průmyslu a také obchodu. Měla nejvyspělejší průmysl, nejkvalitnější nářadí pro řemeslníky bylo anglické výroby. Jelikož v této době začala průmyslová revoluce, tak se jí začalo říkat "dílna světa".

4. Uveďte příklady, kde všude našel uplatnění parní stroj.
Zdroj energie v průmyslu i v dopravě.
V rozvoji podnikání, tovární výroby, těžby surovin i lodní a železniční dopravy.
Parní stroj umožnil tovární velkovýrobu, nyní bylo možné stavět stále větší a výkonnější stroje, a mnohonásobně zvyšovat produktivitu práce.
Pokud by někoho napadlo ještě něco k tomu, prosím o doplnění.. :)
Děkuju moc za ty předešlé i za ty dodané rady.. :)

figurek*
hodnocení

0x

promiňte, ale vy opravdu nedokážete uvést nějaké příklady, kde našel uplatnění parní stroj? *modla**ee*

janiqua7
hodnocení

To jsem si už našla, já už o tom zhruba o každým něco mám, jenom jsem chtěla napsat něco k tomu od někoho jinýho.. to je vše

praivo*

Tak sem napřed napiš to, co máš ty sama, my ti to opravíme/doplníme.

joudic*
hodnocení

0x

nevim z toho nic :D ale parni stroj jsem si stavel pred 14 dny, cili 1 uplatneni: steampunk ventilator na kamna :D
Ale nezlobte se, kdyz si to neumite najit v knize, sesitu, google, tak co z vas bude :) A na to je ukol zameren urcite vice, nez na to, aby jste to vsechno vedela zpameti. Nejen ve skole dostanete samostatne ukoly, a v praci vam nikdo nepomuze, kor kdyz budete na vyssim miste, a druhy den musite na porade v anglictine prednest svuj vysledek a mozne zavery a reseni :)

kjanik112*
hodnocení

0x

Po vídeňském kongresu: V roce 1848 za revoluce va Vídni rozzuření svobodomyslnní občané (hlavně podnikatelé-buržoasie) hledali nejnenáviděnějšího muže: zpátečníka knížete Metternicha. Ten skočil do kočáru a uháněl z Vídně. Zastavil se až ve Valticích, kde mu městská rada vzkázala, aby do dvanácti hodin opustil město. Dotázal se i v Mikulově, ale i tam ho odmítli. Metternich utíkal Evropou, a zastavil se až v Anglii. Jeho zpátečnická politika způsobila Rakousku obrovské hospodářské ztráty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]