Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z učitele

Od: petraak odpovědí: 6 změna:

Ahoj, už fakt nevím, s kým to mám řešit a tak jsem si přišla pro radu sem. Poslední dobou chodím na určitý hodiny strašně nerada a to kvůli učitelce. Přijde mi, že se (nejen) mě snaží schazovat, a to úmyslně. Hrozně mi vadí, že kdykoliv něco špatně řeknu, nebo něco nevím, tak hned začne dělach ksichty a začne říkat, že to snad není možný, že to jsme dělali před dvouma rokama apod. Na hodiny už chodím úplně rozklepaná, protože z ní mám fakt strach, místo toho, aby mě teda opravila, nebo mi to znovu vysvětlila, na mě akorát udělá ksichty. A vždycky když mluví, tak se snaží "nenápadně" naznačit, jak jsme všichni hloupí. Když byla ale moje mamka na hovorovkách, tak mě samozřejmě vychvalovala jak nikdy. Tím pádem, když jsem to řekla mamce, ta mi "nevěřila", protože slyšela od učitelky něco úplně jinýho. Nevím o co jí jde a to její chování mi vážně vadí a uráží mě! Tak co mám teda dělat? Jak to mám řešit? Zas mi přijde hloupý přijít za nějakou jinou učitelkou, ta jí to pak všchno řekne a ještě si na mě zasedne.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj Petro. Kolik je Ti let? Myslela jsem si, že žáci mají své učitele respektovat za všech okolností. A ne si na ně ztěžovat jen proto, že se učitel podle Tebe "ksichtí" a sdělí svůj názor k učivu. Možná vám učitelka právě nejlépe nesedne, ale pořád je to učitelka...Z Tvého příspěvku mám pocit zaujatosti proti učitelce. Nemusí se vám líbit její styl výuky, ale kdyby Tě měla za hloupou, pak by Tě před mamkou nevychvalovala, nemyslíš?Kdyby vás chtěla shazovat, udělala by to v první řadě před rodiči, nemyslíš? Ber to tak, že každý se prostě nějak tváříme a chováme v dané situaci. Píšeš, že Ti vadí chování učitelky a uráží Tě...Tebe vážně uráží člověk, který o Tobě mluví hezky a chválí Tě rodičům? Co chceš vlastně řešit? Že se Ti neklaní až k zemi, neuculuje se na Tebe, neučí dle Tvých představ, ale podle sebe? Zkus se na chvíli vžít do role té učitelky, asi by se Ti toto též dobře nečetlo, viď? Hledáš na ní zbytečně chyby, nenapsala jsi nic o tom, že by žákům nějak závažně ubližovala, že by je nic nenaučila, že by je týrala, šikanovala atd... Nehledej problémy tam, kde nejsou..Nemáte jí rádi, to chápu, ale to ještě neznamená, že musí být špatná a zlá...(taková by Tě nikdy nepochválila a neocenila Tvým rodičům). Připravuj se svědomitě na její hodiny a nebudeš mít důvod být rozklepaná, protože budeš mít čisté svědomí...Vím, že tohle jsi číst asi nechtěla, ale je to můj názor a pohled na celou věc.

hodnocení

1x

Takže vám nejvíc vadí že vás před třídou zesměšní? Ale to vy můžete taky. O přestávce až odejde.

martinaa*
hodnocení

1x

Chování učitelky je opravdu divné, zřejmě se jedná o vyhořelinu, nebo něco podobného, která si musí převahu dokazovat shazováním žáků... nicméně - nepíšeš, ve které jsi třídě, ale nám se toto na střední stávalo běžně. Pokud jsme něco brali před dvěma lety, už nám to nikdo nevysvětloval, nikdo nás nevodil za ručičku. A že se u toho dokázali pěkně ksichtit, to je snad jasné... sice si člověk vždycky připadal jako debil a učitele neměl rád, na druhou stranu nás to nutilo Jedním uchem tam, druhým ven. Neříkám, že je to od učitelky a od nás dobrá strategie, ale jinak to prostě nešlo. Stěžovat si? Komu? Jejím kolegyním, co s ní chodily na kafíčka, řediteli, který neměl rád žádnou třídu?

V životě potkáš plno lidí, co se k tobě nebudou chovat fér, budou nepříjemní, budou se ksichtit, budou ti lhát do očí. Když se u každého z nich začneš klepat, nikam to nepovede. Musíš se naučit tomu čelit, ne sice s úsměvem, ale s rozumem - říct si "no tak se vykdákej" a jít si zase sednout. Co se mi ale hrubě nelíbí, je její lhaní a nedůvěra tvé mámy. Jak jsi to mámě řekla? Sedla sis s ní, že máš problém, nebo jsi jen tak mezi řečí prohodila, že je na tebe učitelka zlá? Klidně s tím běz za mámou znovu, že ti to hodně vadí a máš z učitelky stres, a že jí zcela vědomě na rodičáku lhala. Byla bych docela zvědavá, co ti na to máma řekne (nebo řekla).

doplněno 19.03.13 19:59:

Kapka - to je fakt, že z pohledu toho, že ji učitelka chválí před rodiči ne falešně, ale opravdu, jsem se na to nepodívala*mala* Jak jsem psala, na nás se taky kdekdo ksichtit, ale ne všichni učitelé byli špatní...

beru*
hodnocení

0x

Jak tu bylo řečeno. Promluvit si s maminkou. Nevím, jaká jsi doopravdy v jejím předmětu, jestli exceluješ, jsi průměrná, nebo slabší, ale to nehraje moc roli. Jinak spousta učitelů si před rodiči nedovolí ani otevřít pusu ve zlém, zato do žáků se obuje. Jsou to zakomplexované nány, co si díky diplomu z pajdáku můžou honit ego na žáčích. Taky máme takovou učitelku, nikdo ji nemá rád, ale prostě se na ni vynadáváme o přestávce, řekneme si, že brzo z té školy vypadneme, a tu trojku nikdo neřeší. Takže stiskni zuby, usmívej se, na všechno jí přikývni, naslibuj že se to brzo naučíš, blablabla, prostě to vydrž a o přestávce ji kolektivně zdrbněte. Jsi v lepší situaci než někdo, na koho se učitel výhradně zaměří a zesměšňuje pak třeba jen jeho před celou třídou - vy jste za tupce všichni, tak to není tak hrozné :D

iz*
hodnocení

0x

Petro, nenapadlo tě někdy podívat se na "problém" z druhé strany?

Jestlipak tušíš, co učitelům vadí nejvíc? Lenost a laxnost žáků.

Je spousta žáků i studentů, kteří by (kdyby jen trochu chtěli) mohli dosahovat vynikajících výsledků. Ale ne, jim stačí "prolézt".

Také bych se u takových žáků ksichtila, obzvláště pokud by neznali věci, které jsem vysvětlila již před dvěma roky ...

cissa*
hodnocení

0x

To je tzv. Zasednutí. Zkus to říct tátovi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]