Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se učit - soustředit?

Od: filip13 odpovědí: 4 změna:
Ahoj moc prosím poradte nekdo jak se spravne ucit vubec se nedokazu soustredit driv mi slo uceni samo od sebe tak nevim co se se mnou deje chodim do 7 tridy moc dekuju za vsechny odpovedi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Jsi vwe vyšším ročníku a prostě nejsi zvyklý se učit, nic zvláštního se s tebou neděje. Dřív jsi se nemusel šprtat, stačilo dávat pozor ve škole a doma jedním okem na to mrknout. Ale tyhle zlaté časy zkončily.

Jak se učit - mormálka. Zalezeš si někam, kde je klid, vypneš všechny spotřebiče ... pc, rádio ... a dáš se do učení. V sedmé třídě to nebude takový boj. Nevztaneš od učení, dokud jej nepochopíš. Z počátku se někým z rodiny nechej vyzkoušet.

Nic na tom není, jen se ti asi nechce a to je normální. Bojuj, bude hůř.

iz*

"Nevstat od učení, dokud je žák nepochopí"je bohužel dost častý omyl. Naopak, čím déle někdo nad učením sedí, tím hůře je "vstřebává".

Učení je naopak potřeba prokládat přestávkami ideálně s trochou pohybu (např. oběhnout dům). Hlava se pročistí a učení jde snáze.

Rozděl si učivo na několik částí a vždy začínej tím, co umíš, od toho pak postupuj k dalšímu.

Způsobů, jak se učit, je hodně a každému vyhovuje něco jiného. Projdi si odkazy níže, určitě v nich najdeš to, co bude vyhovovat právě tobě.

___ Odkazy:

Jak se učit na I., II. a III. stupni (pomůcka pedagogické poradny)

Čtyři způsoby, jak vám naleze do hlavy cokoliv

Jak se učit a přitom se něco naučit (formát PDF, 131 kB)

Ke stažení: Jak se učit a přitom se něco naučit (formát PDF, 131 kB)

Další tipy

tlapka*
hodnocení

0x

Už sinestačí jen zopakovat, cos slyšel ve škole v hodinách. To je normální a postupně bude hůř - ale pokud se naučíš se učit, tak to nebude o nic těžší, než doteď. ;)

Musíš poznat, jaký jsi typ. Pokud jsi vizuální typ, bude se ti dobře učit, když si nějak přehledně vypíšeš, co se chceš naučit - poznámky, do různých odrážek, označit barevně, kreslit jednoduchá schémata, odlišit úroveň nadpisů. To jsem třeba já a často před sebou vidím celou stránku, pak se jen "zaměřím" na tu část, kde vím, že je daná látka.

Pak můžeš být typ, co potřebuje látku slyšet - někomu stačí namluvit si ji třeba do mobilu a pouštět cestou do školy jako mp3, někdo si prostě sedne a látku si nahlas čte. Taky může hrát roli pohyb, viděls Marečku, podejte mi pero? Tak lidi, co potřebují chodit (i když ne při odpovídání, ale při učení), jsou taky. ;)

Existuje ještě více způsobů a většinou se kombinují, ale určitě se najdeš. Chce to holt zkoušet, uvidíš, že výsledky se dostaví. Držím palce! :)

break*
hodnocení

0x

Já taky chodím do sedmičky. :)

No, učím se tak.. půl hodinky denně, na matematiku a fyziku mám doučování, tak si s učiteli promluv, jestli by ti nepomohli právě doučováním. Opravdu to pomáhá, inviduální přístup třeba mě opravdu moc vyhovuje.

Dále pak.. Soudě podle toho, že tě zajímají tvoje známky, je jasný, že tě asi zajímá i tvoje budoucnost (nebo chceš jen dělat radost rodičům? To asi těžko...). Doporučuju učit se průběžně (ne jen na prověrku - ale opravdu věnovat tak 5 minut KAŽDÉMU předmětu denně, třeba si jen něco přečíst - děláš to pro sebe!) a mít k tomu nějakou motivaci. Třeba se domluv s rodiči, že ti za každou jedníčku dají 10 korun, zatímco za každou trojku a níž jim budeš 10 korun dlužit. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]