Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Vlastivědu?

Od: adela2013* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je mi 11 let a dělá mi problém vlastivěda:(.Tedy přesněji 2. část. První polovinu roku jsme dělali evropu ta mi šla ale pak jsme přešli na minulost (1.světová válka,Václav III atd.) a ta mi už nejde. Učím se skoro pořád ale,neleze mi to do hlavy*zed*.

Nevíte co mám dělat? Díky za každou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Zkus si přečíst nějakou knížku, která se s tím tématem bude spojovat. Já mám doma třeba české pověsti a dějiny jako komiksy a přiznám se, že jsem si to projela i loni před maturitou. *smich* Nebo zajít do muzea, na nějakou výstavu, historický film...

Pak je taky otázka, jestli se správně učíš. :) Co přesně se ti plete? Jména, letopočty, souvsislosti? Na jména se dají vytvořit mnemotechnické pomůcky, u letopočtů vysledovat nějakou jednoduchou číselnou řadu... Někdy pomáhá si zmatený zápis ze sešitu přehledně přepsat na čistý papír a barevně vyznačit důlěžité... :)

adela2013*
hodnocení

Například když se mě paní učitelka zeptá kdo byl Václav II tak nevím...

claire*

A čím je to podle Tebe způsobeno? Paní učitelka to špatně vysvětluje? Nebo nedáváš pozor? Nelíbí se Ti učebnice, nebaví Tě to?

adela2013*
hodnocení

Spíš mě to nebaví učím se ale neleze mi to do hlavy

claire*

Tak se učíš špatně. Jestli si to jen čteš pořád dokola, tak hlava po chvíli "vypne" a soustředění je pryč. Musíš textu hlavně porozumět a zkusit si vytvářet a pamatovat souvislosti.

Pomáhá třeba podtrhat si text v sešitě barevnými zvýrazňovači. Barvy si člověk zapamatuje. Třeba všechny Přemyslovce zvýrazni modrou barvou, Lucemburky zelenou, Jagellonce červenou atd... Pak se Tě paní učitelka zeptá na Václava II. a ty si vzpomeneš, že toho sis označila modře - takže to je Přemyslovec. A už logicky víš, že to byl český panovník. Ke knížatům si udělej třeba fialový puntík a ke králům žlutý puntík - Václav II. je označený modře se žlutým puntíkem - takže to byl král. A tak postupuj dál - podtrhej si všechno důležité, zvýrazni si to, co si opravdu chceš zapamatovat.

Dobré je taky si naučené poznatky nahlas přeříkat, jako bys to někomu vyprávěla. Tím si hodně zapamatuješ.

pacourek*
hodnocení

0x

Pokud jde pouze o českou historii a máš internet tak si na webu České televize najdi pořad DĚJINY UDATNÉHO ČESKÉHO NÁRODA zabavnou formou ty vysvětlí českou historii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]