Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvolání na ukončení studia

Od: jakub90* odpovědí: 2 změna:

Zdravím všechny, co mi rádi poradí.

Dnes mi bylo doručeno sdělení, že moje studium je ukončeno kvůli tomu, že jsem si nezapsal žádný předmět do LS. Situace se má takto. Jsem ve 3. ročníku, od LS 2. ročníku se plně věnuji podnikání. Tím pádem jsem od LS nechodil do školy. V ZS 3. ročníku jsem si zapsal 1 předmět, aby mě škola evidovala jako dál studujícího, jenže když jsem se bavil s přítelkyní, která studuje řádně (chodí tam), tak mi řekla, že na nynější LS si zapisovat nic nemusím, jelikož mě škola eviduje jako studujícího, když jsem se na konci září 2012 zapsal do 3. ročníku. A v tom je ten problém. Potřebuji být na škole evidován jako student do září letošního roku, abych neplatil socku a zdrávku v plné výši. Prosím o radu, jak nejlépe napsat odvolání děkanovi, aby moji žádost přijal a já mohl být až do konce září 2013 vedený jako student. Na studijním mi řekli, že nejlepší jsou závažné důvody (např. hospitalizace v nemocnici - na tu ale potřebuji potvrzení z nemocnice), ale konrétní radu mi nemohou poskytnout, protože všechny žádosti jsou posuzovány individuálně a moc se jich neschvaluje.

Všem, co přispějí radou, předem moc děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Inu co dodat za blbost se platí a pokud nestuduješ a podnikáš tak plať.

iz*
hodnocení

2x

Já bych si žádné "vážné důvody" nevymýšlela. Uzavíráte první kalendářní rok podnikání, ještě s tím nemáte dostatek zkušeností a kvůli starostem kvůli roční uzávěrce jste opomněl si zapsat předmět/y do LS.

Pokud to škola neuzná, stanete se OSVČ hlavní a budete muset platit zálohy v obvyklé výši.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]