Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím, platí se dnes nějaké poplatky za dálkové studium? Studovala jsem před lety, tehdy se nic neplatilo. Ale teď často čtu, že nad 26 let musím platit. Máte s tím někdo zkušenosti? A kolik případné poplatky jsou? Děkuji.
Ano... něco málo zkušeností by se našlo.
Já začal studovat vysokou ve 30 a poplatky po mně chtěli až za pátý rok studia.
Výše poplatků záleží na té které škole a na tom, zda jste už předtím vysokou studovala. Pokud ne, měla byste mít 4 roky studia na státní škole více-méně zdarma. Ovšem záleží jak s tím zamíchá případná novela zákona a na tom zda škola nevybírá nějaké poplatky, ale to si musíte zjistit na té škole, která Vás zajímá.
Pokud už jste nějakou výšku studovala, ty 4 roky by se měly poměrně krátit. Takže pokud máte např. bakaláře, kterého jste studovala 3 roky a chcete jít dál, jeden rok byste měla teoreticky mít zdarma.
Co se týká soukromých škol - tam platíte vždy.
Jak už jsem napsal, nejlepší informace o poplatcích a jejich výši hledejte na studijním oddělení té které školy, která Vás zajímá.
Děkuji za rychlou odpověď. Zapoměla jsem uvést, že jsem studovala nástavbu, kterou jsem nedokončila. Nyní bych chtěla studovat dálkově střední(ukončeno maturitou).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.