Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Správce sítě

Od: cubertkita* odpovědí: 3 změna:

Ahojte,

rád bych šel na síťaře, ale úplně nevím jak na to. Cituji člověka z oboru

"Dělat síťaře je obecně pohodovější práce, vyžaduje nižší analytické schopnosti, ale zpravidla ji nelze vykonávat z domova. Také vyžaduje vstupní školení trvající často dlouhý čas a stojící nemalé finanční prostředky. Naopak práce programátora je sice těžší, ale lépe placená, lze ji dělat z domova a přivydělávat si jí při studiu relativně snadno."Chodím do 3ku na 8-letém gymplu, ale nebaví mě to tam, do počítačů jsem nadšenec, sám se učím (X)HTML a CSS.Žiju v Brně a našel jsem SOŠ v Kuřimihttp://www.zamekkurim.cz/obor_informacni_technologie.htm . Samozřejmě počítám s tím, že se budu muset učit další věci i mimo školu, s tím bych taky potřeboval poradit.

Díky za všechny rady :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Jedna se o placene uciliste (prvak a druhak 5 000,-Kc/rok, tretak a ctvrtak 9 500,-Kc/rok).
Nemyslim, ze vzdelani na sitare je drazsi nez pro programatora. Znalosti pro obe povolani lze ziskat na beznych (bezplatnych) statnich skolach.
Nevim, jestli slusny sitar vydelava mene nez slusny programator. Rekl bych, ze dnes programuje kazdy.
Sitar se rozhodne nezabyva XHTML nebo CSS. To je prace pro weboveho programatora.
cubertkita*
Ok, jaké školy máš na mysli? :)

figurek*
hodnocení

0x

já bych ti především poradil :

Dodělej školu a pak vysokou v oboru IT, ať máš titul a s ním i lepší možnosti, třeba psát programy.

Správce sítě bývá takový lepší údržbář, co občas běhá z boje do boje.

Když do firmy nastoupí někdo nový, tak jeho PC zapojuje a oživuje správce sítě.

Když z firmy někdo odejde, pak jeho PC uklízí správce sítě.

Když si někdo někde rozdrbe PC a neví co s tím, pak nastupuje správce sítě.

Když někomu na jeho PC nefunguje nebo špatně startuje nějaká aplikace, nastupuje správce sítě.

atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]