Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

pekelná diplomová práce

Od: ash71 odpovědí: 15 změna:
Dobrý večer,mí rádcové a zachránci.Moje velká nevýhoda je,že se mnou vedoucí diplomky nekomunikuje.Dost s prací bojuji a ještě když se nemám,s kým poradit...:(Musím napsat literární rešerši.Prý se mám držet klíčových slov:geopark,biodiverzita,biotop,územní limity,ekologická stabilita-únosnost a zranitelnost.Téma zní:Návrh environmentálně šetrné formy cestovního ruchu v Geoparku Vysočina.Můžete mi prosím poradit?Klíčová slova mi k tomu moc nesedí.Za jakékoli rady,připomínky,zkušenosti budu neskutečně ráda.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Diplomová práce už není bakalářská - vyžaduje větší samostatnost studenta. To, že vedoucí nekomunikuje je jistě špatně, ale nečekejte, že Vám práci bude číst slovo od slova. Já jsem odevzdávala DP 1.3. a první a zároveň poslední konzultaci k práci jsem měla 22.2., to znamená týden před odevzdáním práce.

Nemusíte chodit konzultovat jen ke svému vedoucímu, pokud máte důvěru v nějakého jiného pedagoga, jistě před Vámi nezavře dveře.

ash71
hodnocení

Dobrý den. Děkuji za reakci. Jistě jsem si vědoma, že diplomová práce je prací samostatnou. Přesto bych jisté zapojení vedoucího ocenila. Poslední (celkově druhá) konzultace proběhla v srpnu. Bohužel jsem dálkový student. Tedy o víkendech na další profesory bohužel nenarazím.

ukulele*
hodnocení

1x

Dobrý večer, velice rád bych pomohl, ale bohužel vás neznám, nevím, jakou máte slovní zásobu a zájem o studium. To co popisujete je naprosto úžasné téma a rád bych se dožil toho, aby to nebyl pro studující problém, aby studovali jen to, čemu se chtějí věnovat a co mají rádi. Co vám nesedí a čemu nerozumíte?

ash71
hodnocení

Dobrý den. Děkuji za laskavou nabídku pomoci. Paradoxem je, že jsem si nepřímo téma navrhla sama. Pocházím totiž z Vysočiny, a tak jsem s touto oblastí chtěla seznámit i pražské profesory. Můj bývalý učitel z předchozí vysoké skoly mi sdělil, že se plánuje vyhlášení Geoparku Vysočina. Můj vedoucí tím byl nadšen. Název, stejně jako klíčová slova vymyslel on. A zde počátek mých těžkostí. Jak se popasovat s obsahem práce s tímto názvem, když již geopark je vlastně šetrnou formou CR, co tedy dál navrhovat? Klíčovým slovům samozřejmě rozumím, avšak ztrácím jejich smysl v souvislosti s geoparkem. Co třeba v literární rešerši napsat k biologů. územním limitům či únosnosti a zranitelnosti ekologické stability, prosím?

iz*
hodnocení

1x

Vedoucí diplomové práce s Vámi komunikovat musí. Obraťte se na vedení fakulty.

ash71
hodnocení

Myslím,že bych si udělala jen zle:(

hanher*
hodnocení

0x

Bohužel Vám v tomto směru nepomůžu, ale měl bych jednu připomínku k Vaší češtině, kterou by určitě vedoucí nepřehlédl:

nabla.cz/...

ash71
hodnocení

Dobrý den. Nevadí. Vidím, že Vás všechny rozčarovaly mé pravopisné chyby. Na svou obhajobu:příspěvek jsem psala na dotykovém mobilu, s kterým jsem se ještě dostatečně nesžila. Navíc když jsem psala o radu, soustředila jsem se spíše na obsah než na vzhled.

Nicméně přípomínka byla k věci. V případě diplomky může hrát významnou roli i kvalita sazby a celková koncepce a existují oponenti, kteří dokáží kvůli formálním nedostatkům diplomku rozcupovat na kusy.

hodnocení

0x

jak jako nekomunikuje a od ceho tam ne , tak stim bych udelal poradek ...

doplněno 05.03.13 23:49:

*je

studentkostuduj
hodnocení

0x

Když diplomku budu dělat za tebe, budu mít i tvůj titul? Od toho jsi student abys předvedla co v tobě je, a pokud na to nemáš tak holt nedostuduješ. Poradim ti jen s češtinou, tolik chyb v diplomce být nesmí (mezera za čárkou, tečkou, volba slov...)

ash71
hodnocení

Nežádala jsem Vás, aby jste za mě psal diplomovou práci. Jeden titul už mám a dosáhla jsem ho sama. Rada typu:když na to nemáš-nedostuduješ? To jste sem vůbec nemusel psát. Nezlobte sa. Přesto si neodpustím. Upozorňujete na mé pravopisné chyby, ale co Vaše drzost k osobě, kterou absolutně neznáte.
martinaa*

Nezlobte se, ale o studiu VŠ a vypracování diplomek asi moc nevíte... je zcela normální, že garant bakalářky i diplomky komunikuje se studentem a když student neví, poradí. Ne třeba obsahově, ale navede studenta na správnou cestu, poradí s formou, uspořádáním, kde sehnat informace.

Což je dost podstatný rozdíl od toho, že by mu snad práci sám napsal.

doplněno 06.03.13 20:37:

K dotazu - opravdu to řeš s vedením fakulty. Garant opravdu musí komunikovat, jak píše Ivzez, nemůže se na to vykašlat.

atreus*
hodnocení

0x

Začátkem práce na diplomové práci je zpracování rešerše, tj. seznamu literatury k tématu, pak její prostudování.

Doporučuji www.theses.cz, kde je databáze bakalářských a diplomových prací, v některých případech s plnými texty dostupnými na internetu. V nich najdete i další literaturu.

Namátkou k vašemi tématu:

Bakalářská práce: Indikátory udržit/... (Veronika Šprenclová)

Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta, 2012

is.muni.cz/...

Diplomová práce: Geoparky - nástro/... (Anna Pořízková)

Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta, 2011

is.muni.cz/...

Diplomová práce: Udržitelný rozvoj/... (Petra Voláková)

Vysoká škola ekonomická v Praze, 2011

theses.cz/...

Diplomová práce: Trvalá udržitelno/... (Lenka Patočková)

Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010

is.muni.cz/...

Bakalářská práce: Trvale udržitelný/... (Radka Šimáňová)

Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2012

theses.cz/...

Bakalářská práce: Návrh na provoz u/... (Monika Šamalová)

Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2012

theses.cz/...

Diplomová práce: Analýza využití a/... (Věra Chadimová)

Vysoká škola ekonomická v Praze, 2012

theses.cz/...

Diplomová práce: Udržitelný cestov/... (Dagmar Červená)

Vysoká škola ekonomická v Praze, 2011

theses.cz/...

Diplomová práce: Ekologicky šetrné/... (Tereza Jašková)

Vysoká škola ekonomická v Praze, 2008

theses.cz/...
atd. ...

ash71
hodnocení

Děkuji všem za zapojení do diskuze. Někteří mě zachránili cennými radami. Doufám, že si je vezmu k srdci, překonám svou bezradnost a dosáhnu na vysněný titul. Ať se vám daří. MĚJTE SE

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]