Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Integrály, derivace, atd

Od: wallkysek* odpovědí: 8 změna:

Může mi někdo prosím vysvětlit, proč ze středních průmyslových škol mizí tato témata? Já bych zrovna docela rád se o tom něco naučil, ale nejsem moc samouk, jen mě baví matika. Když sem se ptal učitele, tak prej že to žáci nezvládali, tak co dělaj na těch školách? -.- ;(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Oni nezvládají ani toto

poradte.cz/...

natož limity, derivace a dokonce integrály. No na diferenciální rovnice prvního a vyššího řádu tam snad ani nedojde. No ale divil bych se, že alespoň základy tohoto počtu by mizelo z osnov.

wallkysek*
hodnocení

Ptal jsem se a v osnovách se to již vůbec nevyskytuje. Neměla by klesat úroveň školství zároveň s úrovní žáků -.-

frosti*
hodnocení

0x

Mě taky docela štve, že jsme tohle vůbec nedělali. Chodil jsem na obchodku a za 4 roky se o tom vyučující ani nezmínil. Teď mi to v dalším studiu bude chybět. To, že jsem měl z matematiky 2 mi je naprosto k ničemu, protože ani nevím, jak takový příklad vůbec vypadá, natož jak se počítá...

wallkysek*
hodnocení

Já jsem na systémovém inženýrství na střední a tam to taky vůbec není, přitom to jsou užitečné věci -.- Díky bohu za kámoše z gymplu který mi aspoň derivace trošku zmínil.

jirbar*

Tak tedy za nás se derivace a základy integrálního počtu vyučovali na Střední průmyslové škole. Ve 4. ročníku.

Nevím jak na gymnásiu, nám zase chyběla binomika, pravděpodobnosti a podobně.

rv*
hodnocení

0x

Je to proto, že na střední školy chodí čím dál větší část populace a protože lidé nejsou chytřejší než dříve, dostávají se tam i takoví, kteří na střední vzdělání nemají.

hodnocení

0x

Je to snadné, dementy je třeba dostat ny vysokou i kdyby se neuměl podepsat...

Je to jednak z důvodu korunek za každou duši a také EU doporučuje chytřejší obyvatelstvo díky užasné centralizaci pak vykáže chytřejší národ jako důvod pro další "víc EU" ...

Systém na hlavu ale těm kterým to sype je to celkem šumák...

hodnocení

0x

Jo, školství upadá, dřív se toto probíralo i v učebních oborech s maturitou a nebyl problém po takové škole pokračovat na vysoké ;) Když se podívám do dnešních středoškolských učebníc tak jenom žasnu :D Jestli to není trochu - Amerika náš vzor a nikdy jinak *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]