Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtenářský deník-jak vyplnit

Od: jojo24 odpovědí: 7 změna:

Ahoj může mi někdo poradit s vyplněním otázek k povinné četbě, dal jsem tu 15 otázek podle čeho to máme dělat ale nevím jak začít mohl by mi někdo jen krátce doplnit z nějaké knihy třeba z Malého prince od Antoina de Saint-Exupéryho abych vědel jak pokračovat z dalšími knihamy, děkuji za odpověd

1.Jak na nás text působí(imaginativně,emočně,intelektuálně)

2.Které scény verše nebo text nás nejvíc zaujal

3.Charakterizuj jazykové prostředky textu _ slovní zásoba

4.Jazyk - je dílo založeno na konverzaci?- drama, je napsáno poeticky? Výběr slov,které autor volí

5.Posoudit aktuálnost vyznění textu _ knihy, váš postoj, reakce

6.Charakterizuj výstavbu textu _ díla

7.Zasaď orientačně dílo do kontextu české či světové literatury

8.Krátce vyjádřete, co je podle vás tématem

9.Jakou hodnotu pro vás dílo má

10.Zápletka _ jaký časový rozsah, úsek dílo zachycuje

11.Jaké jsou hlavní scény

12.Jestli se hlavní postavy vyvíjejí

13.Jakou formu má linie příběhu

14.Jaký je ton románu

15.Název díla _ vztahuje se k celkovému smyslu díla

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Sorry, ale to je i na mne "silné kafe". Ráda a ochotně poradím, ale Ty chceš, aby za Tebe dělal někdo Tvůj úkol. Ty máš nad danými otázkami přemýšlet, a snažit se je zodpovědět podle přečtené knihy. A pokud některé otázce nerozumíš - můžeš to přece konzultovat se starším sourozencem, rodiči, prarodiči, kamarádem či spolužákem...

A ne tady na nás "vyplivnout" 15 otázek a chtít na ně odpovědi. To není rada či pomoc na 15 minut, ale nejméně na hodinu.

A kromě toho, většina rádců to umí - a Ty se to máš naučit.

Tak vzhůru do toho (a půl je hotovo) :)

lidus*

limoska koukám, že jste se přidala k těm(včetně mě) co porušují pravidla ani se nedivím už mě přivádí k šílenství studenti co položí otázku a počkají až jim to někdo najde nebo vypracuje.

doplněno 02.03.13 11:30:
Studente abych nebyla tak úplně za děsně zlou, pokud dílo neznáte vše o něm najdete na internetu (malá ukázka jako důkaz) ale limoska má pravdu, je to práce nejméně na půl hodiny.

• Malý princ je dílo z roku 1943. Je to filozofická pohádka francouzského autora, který byl povoláním letec.

• Dílo je věnováno autorovu přítelovi Léonu Werthovi.

JAZYK:

• fiktivní autobiografie psaná v ich-formě; retrospektiva

• jednoduchý příběh psaný jako konfrontace k nešvarům lidí

LITERÁRNÍ ŽÁNR:

Pohádkové vyprávění; prozaický epický žánr založený na dějovosti.

TÉMA A HLAVNÍ MYŠLENKA:

Příběh vypráví o pilotovi, jenž ztroskotal na Sahaře. Setkává se s malým princem, který přiletěl ze své planetky.
Hlavní myšlenkou tohoto příběhu je ukázat na malého prince jako na postavu, která je upřímná, bezchybná, láskyplná, lidská a nezáludná.

doplněno 02.03.13 14:05:

Knihu si přečtěte, je krásná! Zde najdete odpovědi na své otázky.

rozbor-dila.cz/...

xweb.8u.cz/...

ctenarsky-denik.cz/...

maturitni-cetba.eu/...

lidus, to podle mého názoru není porušení pravidel - tady někdo nechce poradit, ale udělat za něj práci, a to není rada... Kdyby se daný žák zeptal na vysvětlení jedné z otázek, neřeknu (i když nepochopím, proč se nezeptá doma), ale 15 otázek, hezky naservírovaných... Evidentně nic nečetl, tak to na nás zkouší...

jojo24
hodnocení

Tak dobře skusím jen některé otázky:

6.Charakterizuj výstavbu textu _ díla

10.Zápletka _ jaký časový rozsah, úsek dílo zachycuje

11.Jaké jsou hlavní scény

13.Jakou formu má linie příběhu

14.Jaký je ton románu

iz*
Čtenářský deník se nevyplňuje. Měl sis Malého prince přečíst a následně jej zpracovat do čtenářského deníku. (Otázky mají pomoci se zpracováním.) Odpověz napřed ty na otázky, na něž můžeš odpovědět pouze ty sám (pak teprve přijde na řadu případná pomoc): 1. Jak na tebe text působí? 2. Které scény verše nebo text tě nejvíc zaujal? 5. Posuď aktuálnost vyznění textu _ knihy, tvůj postoj, reakce. 9. Jakou hodnotu pro tebe dílo má? Jestli knihu neznáš, přečti si ji (zabere ti to méně času, než hledání informací a odpovědí v internetu): Malý princ doplněno 02.03.13 14:09:

Oprava odkazu:

Malý princ

doplněno 03.03.13 02:35:

Jojo24, pokud jsi knihu četl, musíš na otázky č. 1, 2, 5 a 9 odpovědět sám.

Jde o tvůj názor, postoj a hodnocení. Nikdo nevíme, jak na tebe kniha působila, ani co tě v ní nejvíce zaujalo.

jojo24
hodnocení

Já jsem tu knížku přečetl ale neumým odpovědet na tito otázky, chtěl jsem jen nějak poradit jak to má být napsané.

lidus*

jojo pak to v těch mých odkazech všechno najdete a pokud se nepletu (doufám, že mě případně někdo opraví) popisuje děj knihy 9 dní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]