Nejste přihlášen/a.
Ahoj může mi někdo poradit s vyplněním otázek k povinné četbě, dal jsem tu 15 otázek podle čeho to máme dělat ale nevím jak začít mohl by mi někdo jen krátce doplnit z nějaké knihy třeba z Malého prince od Antoina de Saint-Exupéryho abych vědel jak pokračovat z dalšími knihamy, děkuji za odpověd
1.Jak na nás text působí(imaginativně,emočně,intelektuálně)
2.Které scény verše nebo text nás nejvíc zaujal
3.Charakterizuj jazykové prostředky textu _ slovní zásoba
4.Jazyk - je dílo založeno na konverzaci?- drama, je napsáno poeticky? Výběr slov,které autor volí
5.Posoudit aktuálnost vyznění textu _ knihy, váš postoj, reakce
6.Charakterizuj výstavbu textu _ díla
7.Zasaď orientačně dílo do kontextu české či světové literatury
8.Krátce vyjádřete, co je podle vás tématem
9.Jakou hodnotu pro vás dílo má
10.Zápletka _ jaký časový rozsah, úsek dílo zachycuje
11.Jaké jsou hlavní scény
12.Jestli se hlavní postavy vyvíjejí
13.Jakou formu má linie příběhu
14.Jaký je ton románu
15.Název díla _ vztahuje se k celkovému smyslu díla
Sorry, ale to je i na mne "silné kafe". Ráda a ochotně poradím, ale Ty chceš, aby za Tebe dělal někdo Tvůj úkol. Ty máš nad danými otázkami přemýšlet, a snažit se je zodpovědět podle přečtené knihy. A pokud některé otázce nerozumíš - můžeš to přece konzultovat se starším sourozencem, rodiči, prarodiči, kamarádem či spolužákem...
A ne tady na nás "vyplivnout" 15 otázek a chtít na ně odpovědi. To není rada či pomoc na 15 minut, ale nejméně na hodinu.
A kromě toho, většina rádců to umí - a Ty se to máš naučit.
Tak vzhůru do toho (a půl je hotovo)
limoska koukám, že jste se přidala k těm(včetně mě) co porušují pravidla ani se nedivím už mě přivádí k šílenství studenti co položí otázku a počkají až jim to někdo najde nebo vypracuje.
doplněno 02.03.13 11:30:JAZYK:
LITERÁRNÍ ŽÁNR:
Pohádkové vyprávění; prozaický epický žánr založený na dějovosti.
TÉMA A HLAVNÍ MYŠLENKA:
Příběh vypráví o pilotovi, jenž ztroskotal na Sahaře. Setkává se s malým princem, který přiletěl ze své planetky.
Hlavní myšlenkou tohoto příběhu je ukázat na malého prince jako na postavu, která je upřímná, bezchybná, láskyplná, lidská a nezáludná.
Knihu si přečtěte, je krásná! Zde najdete odpovědi na své otázky.
lidus, to podle mého názoru není porušení pravidel - tady někdo nechce poradit, ale udělat za něj práci, a to není rada... Kdyby se daný žák zeptal na vysvětlení jedné z otázek, neřeknu (i když nepochopím, proč se nezeptá doma), ale 15 otázek, hezky naservírovaných... Evidentně nic nečetl, tak to na nás zkouší...
Tak dobře skusím jen některé otázky:
6.Charakterizuj výstavbu textu _ díla
10.Zápletka _ jaký časový rozsah, úsek dílo zachycuje
11.Jaké jsou hlavní scény
13.Jakou formu má linie příběhu
14.Jaký je ton románu
Oprava odkazu:
doplněno 03.03.13 02:35:Jojo24, pokud jsi knihu četl, musíš na otázky č. 1, 2, 5 a 9 odpovědět sám.
Jde o tvůj názor, postoj a hodnocení. Nikdo nevíme, jak na tebe kniha působila, ani co tě v ní nejvíce zaujalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.