Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s paní učitelkou/synem

Od: marika* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den...mám problémy se synkem a jeho paní učitelkou, o které si myslím, že je na syna "zasedlá". Můj syn je sice neposedný až divoký, nevydrží dlouho v klidu...ale není zlý, neublížil by nikomu. V 1 třídě s ním problémy byly, ale spíše takové ty prvňáčkovské..občas zapomínání, honění po chodbách, vykecávání se spolužákem..než se dítě zvykne..Občas přinesl i nějakou poznámku. S paní učitelkou jsme se pak shodly v tom, že to necháme být, a že z toho vyroste. Omyl...ve druhé třídě je to ještě horší, ale s tím, že syn se zhoršil v učení, v chování, už nemá ani kamarády, nechce spolupracovat, seká se a nečte, neodpovídá, nebo raději ťápne do placu hloupost, aby pobavil spolužáky...učitelka ho nazývá třídním šaškem a neustále mu píše poznámky, už snad za všechno. Dokonce mě i zastaví na ulici, aby si na něj postěžovala, jak ho 4 hodiny denně ve třídě nezvládá...od starší dcery jsme zjistila...že ho ve škole shazuje před spolužáky, nadávámu neustále, když se něco semele, může za to náš syn...ale mně bude vykládát, jak ho neustále chválí. Od spolužaček jsem zjistila, že má dcera měla pravdu..má totiž třídu naproti a sem tam nakoukne...Pak mi také jednou volala kamarádka, její dcerka chodí do stejné třídy a povídala mi, co se ve škole děje a že můj syn dost brečí...Nakonec se to vyhrotilo tak, že můj syn ztratil žákovskou knížku. Ano, přiznávám, že měl poznámky, měl i pětky, protože nechtěl pracovat, ale nikdy by žk neschoval. S paní učitelkou jsem to řešila a řekla, jí, že si nemyslím, že by žk zahodil, či schoval. Paní učitelka zaujala jiný postoj, obešla mě a přímo s ním vlítla do ředitelny, a to s tím, že žk schválně ztratil, měl v ní znovu poznámku...na ty jsem si pak časem zvykla, p.u. tak řeší vše...Paní ředitelka mu pohrozila, že pokud žk na druhý den nepřinese, půjde do polepšovny. Kluk přišel domů a brečel a my přeházali celý pokojík a hledali žk. No samozřejmě jsme jí nenašly Na druhý den donesl žk novou a v ní hned dvě poznámky..od p.u. napomenutí za lhaní a podvod a od p.ředitelky, sdělení, že dostane syn důtku ředitelky školy. P.u. hned situací pobavila třídu, jak syn dostane důtku a pojede do polepšovny, spolužáci se mu začali smát a můj syn brečel. U této komedie zrovinka byla má dcera a její bratranec a hned mě informovali. Věc se začala řešit v rodině a já se dověděla, jak si syn stěžoval na určité věci u babiček, na p.u.že ji nemá rád a ona jeho, dokonce při domluvě babičky, aby se snažil, řekl a já budu ještě horší...z čehož je mi teda hrozně, vůbec jsem netušila, že situace je až taková. Zvažuji návštěvu dětského psychologa. Musím ještě podotknout, že na konci 1 třídy jsem se ptala paní učitelky, zda-li nemáme navštívit odborníka, když ho tak nezvládá a odpověď byla..PROČ...Ale já důvod vidím. prosím o radu, jak postupovat a jak se zachovat. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxwell*
hodnocení

4x

Je mi líto v jaké jste situaci, ale nejjednodušší by bylo opravdu navštívit dětského psychologa a vysvětlit mu situaci. Aď vám udělá posudek, o psychickém dopadu chování paní učitelky na vaše díťe a zároveň se pokusí zjistit proč syn je tak roztržitý. Protože nejspíše už je to dítě v situaci kdy na něho doléhá deprese a v budoucnu může mít sklony k... bůhví čemu. Prostě nejdůležitější je jednat jde o psychické zdraví vašeho syna. Zajít za paní ředitelkou a říct jí svůj názor a klidně i to že pokud zjistíte že syn díky p Uč. ponese v budoucnu následky, tak zažalujete ji i školu. Vážená paní uč. i řeďitelka jsou osoby které platíme my, z našich daní. Jsou povinní se takovýmto situacím vyhnout. Vyvolávání psych. nátlaku je trestná činost, protože může vést až k poškození zdraví - psychiky osoby na kterou je tlak vyvíjen.

Je mi jasný že ve škole nemají možnost se bránit. Nevím proč, ale ten pohlavek bych občas snad i zaved. Bohužel jde o to že paní učitelka si našla jinou metodu odplaty. Neznamená to že bych ji hned vinil , je to ale jiná forma násilí, a to je v této republice trestné.

Určitě není na škodu se zamyslet kde je chyba. Ta také nebývá jen v lektorech, občas je dobré se zamyslet nad tím co se děje doma. Výchova je složitá věc a je o to složitější když chcete vychovávat děti bez těl. trestů. Je to sice velký trend ale nikdo to neumí. Psychika dítěte se odvíjí od rodičů, jestli mají dost času na výchovu, jak moc se dítěti věnují, péči atd. Nechci tím říct že svého syna zanedbáváte, ale co zkusit jinačí přístup, psychický, k vašemu synovi. V dnešní době je to dáno asi hodně faktorama že děti jsou hyperaktivní a podobně. Někdo tvrdí stresem, někdo stravou, jiní vzduchem. Prostě a jednoduše psycholog vám určitě poradí. Neznamená to že by syn byl blázen, je to jen o tom zjistit příčiny jeho chování. Možná bych si o celé záležitosti promluvil i se synem aby pochopil proč nastala tato situace.

Vysvětlete mu i jak se k němu chová lektorka, a klidně si napište i na ministerstvo školství aď se tím zabívají i oni, je to jejich povinost :

Informace pro veřejnost a stížnosti
PhDr. Ivanka Jurečková, CSc
tel. : +420 257 193 628 (do 16.15 hod.)
e-mail: ivanka.jureckova@msmt.cz

Napsat tam určitě můžete a poradit by vám měli taky.

zuzee*
hodnocení

3x

No to je hrůza! Jak se můžou učitelky takto chovat. Za to by chtěly pořád přidáno.

Určitě bych zašla k psychologovi (všimla jsem si že jste objednaní) a taky přeřadila syna do jiné školy popř. třídy.

Jen jestli to není chyba spíše paní učitelky. TAkové ženské nemají ve škole co dělat.

felicitas01*
hodnocení

2x

Váš syn má problém se kterým si neumí poradit.Navštivte pedagogicko-psychologickou poradnu kde vám určitě poradí a vysvětlí proč,co a jak.Dají vám spoustu dobrých a užitečných rad,není to žádnaá ostuda,opravdu pomohou.Pozastavuji se nad chováním a jednáním paní učitelky,předpokládám že tato paní má za sebou jakousi praxi ve svém oboru a tak by měla rozpoznat že se synem není něco v pořádku,ba ona sama si vás měla zavolat do školy a navrhnout vám rozumné řešení a ne si jen stěžovat,měla by s vámi situaci řešit,pomoci vám,říci kam se obrátit atd.Učitelka si nesmí dovolit žáky zesměšnˇovat a ztrapnˇovat.Na každé škole by měl působit výchovný poradce který by se měl zajímat hlavně těmito věcmi.

celostnimedicina.cz/...

snehurka.puntik.cz/...

Přeji Vám a synkovi do budoucna jen to dobré..

hodnocení

2x
Zdravím, já osobně doporučím nejspíše přestup na jinou školu, sám jsem si jako malý prošel možná trochu menším peklem, byl jsem hodný atd...ale velmi nepozorný, učitel měl nulovou šanci ze mě vytáhnout v hodině jakoukoli informaci.Aspoň tak nějak si to pamatuji, pak snad to že si mě přehazovali mezi různými učiteli jak horký brambor.Pomohl až přestup na jinou školu, kde se mi kolem sedmé třídy povedlo s pomocí učitelů dohnat látku kterou jsem díky demenci učitelů neznal.A i když jsem víceméně normální člověk jako ostatní, tak jsem prostě v hloubi duše stále uzavřený a nepřátelský vůči lidem dlouhou dobu, a opravdových přátel bych moc nenapočítal, možná bych doporučil chlapce zkusit strčit k nějakému nenásilnému sportu díky kterému by se jeho psychika mohla trochu zlepšit a dalo by se říct že bych bez něj a lidí kolem něho nebyl, neboť moje psychika se sesypala o trochu víc než jen k pláči ve škole a psychologů a nakonec i psychiatrů jsem si vytrpěl, dost, důrazně vám doporučím bojovat hned a těmto a podobným tahanicím po těchto lidech omezit na minimum.A přeji hodně štěstí v té padagogicko-psychologické poradně kde mě pomohli asi nejvíc.

marika*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, v psychologické poradně jsem se již objednala.

lisa*
hodnocení

0x

Boužel ne každá učitelka má na to, aby se stala učitelkou. Zvláště u prvňáčků by učitelka měla být hlavně psychologem. Jsou to ale taky jen lidi a může se stát, že získají na některé žáky doslova alergii. Myslím, že její postoj se nezmění. Měla byste určitě navštívit pedagogicko-psychologickou poradnu. Většinou děti cizím lidem řeknou víc než vlastní rodině. A pak bych ještě zkusila nechat přeřadit syna do jiné třídy. Pokud samozřejmě více tříd stejného ročníku na škole je. Pokud ne a je to jen trochu možné, přeřaďte syna na jinou školu.

dusatka*
hodnocení

0x

Připojuji se k doporučení PPP, i kdyby vám tam nepomohli, aspoň budete mít pocit, že vás někdo chápe ;) Taky bych zvážila jinou školu. Kdysi jsem byla (resp. syn) v podobné situaci, syn se ale strašně bál nového prostředí, a tak ve škole zůstal až do devítky, bylo to pro něj peklo. Někdy v 7. třídě už to bylo tak hrozné, že jsem si písemně stěžovala, protože byly jasné důkazy, ředitelka mou stížnost uznala (písemně) za oprávněnou, slíbila, že zajistí nápravu. Ta spočívala v tom, že si od té chvíle dávali pozor, aby šikana byla bez důkazů a kluk donesl na vysvědčení dvojku z chování. Na můj dotaz, za co je dvojka, jsem dostala oficiální (písemnou) odpověď, že mi nejsou povinni to sdělaovat, neoficiálně mi učitelka řekla, že si kluk nezaslouží dostat se na SŠ... Ovšem navzdory tomu se tam dostal a nastal obrat jak mávnutím kouzelného proutku... Nikdy žádný problém, žádná důtka, žádné napomenutí, žádná stížnost učitelů, skončilo to maturitou s vyznamenáním a dnes studuje VŠ. O to víc mám špatné svědomí, že jsem ho víc netlačila k odchodu od zamindrákované učitelky.

Jak se říká, hlavou zeď neprorazíš. Hysterickou učitelku nepředěláte. Trochu lepší jsou učitelé - chlapi, s těmi se většinou můžete pohádat a pak začít zase normálně komunikovat; jakmile se jednou pohádáte s učitelkou, máte nadosmrti smůlu a nálepku.

xcertx
hodnocení

0x

Mimochodem máte jako rodič právo se zůčastnit vyučovací hodiny. ;)

zuzee*

No i kdyby se maminka zůčasnila vyučovací hodiny, určitě by probíhala jinak než obvykle. Takže asi by to nevyřešilo nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]