Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí na vš?

Od: skola* odpovědí: 9 změna:

Dobrý podvečer, na podzim nastupuju na VŠ. Podle slov starších kamarádů to je neskutečná pohoda. Jedno mi ale stále není jasné, když se přihlásím o prezenčního studia, musím na přednášky docházet? Řeší tam někdo docházku stejně jako na SŠ nebo je to jen moje věc? Díky za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Pokud není u přednášek dáno, že jsou povinné, chodit na ně nemusíš. Může se ti to ovšem hodně vymstít u zkoušky, portože mnozí profesoři mají sakra paměť na to, kdo se na přednášky vykašlal, a kdo poctivě chodil... a také se na přednáškách mnohdy probírá podrobněji to, co se děje na cvičeních apod., takže ti možná spousta podstatných detailů unikne. Ne všichni spolužáci budou totiž ochotní poskytnout ti svoje poznámky, když si to oni museli odsedět a ty jsi se flákal:) Mluvím bohužel z vlastní zkušenosti.

presne tak , kazde slovo je pravda a kdyz vam z 300zaku chodi pravidelne 20 tak ty si pamatujes dost dobre :)

hodnocení

1x

¨jak jiz jsem psal na VSB byly cviceni byly povinne , prednasky jsou ale nepovinne

U nás to bylo taky tak a na některých cvičeních / seminářích neomlouvala ani nemoc.

presne tak u nas na VSB profeska na matematiku , 3x jsem mohl chybet a pak omluvenka lekar :)

abc*
hodnocení

0x

Záleží, jestli rektor univerzity stanoví docházku, např. na ZČU v Plzni, právnická fakulta, Bc. obor právo nestanovil, takže je možné studovat "dálkově" toto denní studium

tlapka*
hodnocení

0x

Pohoda, těžko říct... Když porovnám sebe (12 předmětů na OU, všechny pro mě úplně nové) a kamarádku (6 předmětů, VŠB - z toho jeden tělocvik a angličtina zvladatelná v předtermínu), tak tam jsou dost rozdíly. Samozřejmě, nejde srovnávat úplně, já jsem na humanitním oboru a ona IT, takže něco mají těžší oni a něco my, ale ty rozdíly mezi školami jsou velké. Oni pořád dělají nějaké projekty, my věčně sepisujeme čtenářáky a seminární práce... neskutečná pohoda bych to určitě nenazvala. *smich*

Nevěřte tomu, že se maká jenom ve zkouškovém. Ono nejdříve vás k té zkoušce musí pustit (na základě docházky, průběžných testů, odevzdání právě těch seminárek... atp.). :)

Přednášky nepovinné, cvičení ano, ale jak bylo řečeno, často se ty přednášky vyplatí. Nevýhodou oproti SŠ je, že se učí i odpoledne (až do večera) a často se liší i rozvrh na sudý/lichý týden, takže se špatně hledají brigády...

askmenow*
hodnocení

0x

Je to škola od školy a i předmět od předmětu Na velkých přednáškách se obvykle docházka neřeší (asle jsou i vyjímky), na malých seminářích zase často ano.

youngman*
hodnocení

0x

Jestli nastupujete na VŠ s tím že je to "neskutečná pohoda"! tak z ní taky rychle odejdete protože vás vyrazí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]