Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, jak mám narýsovat elipsu? Nemám nic zadaného, může to být libovolná elipsa.. Já jsem chyběl a nevím, jak to narýsovat. Prosím ale, vysvětlete mi to nějak "srozumitelně" Díky předem za to, že se s tím budete pachtit a napíšete to :D
Vzít kousek provázku a uzlíkem z něj udělat očko. Pak zapíchnout dva špendlíky (ohniska). Vzít tužku. Provázek dát okolo obou špendlíků a tužkou napnout. Pak dát tužku na papír a při napnutém provázku tužkou objet špendlíky...
Délka provázku musí být (o něco) větší než dvojnásobek vzdálenosti ohnisek (špendlíků)...
Kromě popsané "zahradnické" metody jsou i jiné postupy konstrukce, bodová, proužková...
Než sem opisovat postupy, raději doporučím zagooglit "konstrukce elipsy" a vybrat vhodný způsob i s popisem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.