Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se správně učit?

Od: dejvid99 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jak se mám správně učit? Myslím jak dlouho? Já se učím třeba 5 hodin v kuse a to je asi špatně že?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je rozdíl, jestli jste v 1. třídě nebo na VŠ. Ale 5 hodin je dost. Někde je problém. Jsou na to i nějaké poradny. Máte aspoň vyznamenání?

dejvid99
hodnocení

Dělám dálkově střední školu právě

artik*

já se učím tak , že se učím každej předmět kterej budeme mít hodinu . Matematiku a AJ se učím každou volnou chvilku

hodnocení

0x

Čím je člověk starší, tím to jde hůř. Důležité je jestli něco umíte. Ale určitě existují rady a postupy jak se efektivněji učit.

hodnocení

0x

záleží jak který předmět.. jak dlouho nepovím, ale osobně se mi osvědčilo si látku přečíst z několika různých zdrojů... tak to lépe leze do hlavy a taky nam to na střední doporučovala češtinářka :)

dejvid99
hodnocení

Jde mi o to jak dlouho se mám učit jednu látku zda třeba 20 minut a odpočinout si? A nebo mám u toho sedět třeba tři hodiny?

hodnocení

0x

Určitě ten první případ. Přečíst, zkusit zapamatovat, přemýšlet o tom a přitom si dělat třeba něco jiného. Je to lepší, než se šrotit v kuse několik hodin.

hodnocení

0x

Záleží na tom, jak Vám to jde, jak Vám to leze do hlavy, a po jak dlouhé době jste unavený, a Váš mozek už "nepřijímá"...

Ve škole je vyučovací hodina 45 minut, a pak přestávka. Ale je prý vědecky dokázáno, že člověk se dokáže maximálně soustředit jen 20 minut.

Proto pokud se učíte 5 hodin v jednom zápřahu, pochybuji, že se něco skutečně naučite. Přijde mi, že to je spíše o kvantitě, a ne o kvalitě.

Proto Vám doporučuji, aby jste si tak po půl hodině dělal krátké přestávky, kdy se protáhnete, projdete třeba po bytě, napijete vody či čaje, a pak teprve budete pokračovat.

Určitě jsou na webu návody, jak se efektivně učit. Mě napadá např. Life managment (mám tuto knížku a moc mi pomohla si uspořádat čas i život).

hlodavec*
hodnocení

0x

Na každého funguje něco jiného, např. já se nejvíc naučil psaním taháků - den předem jsem si na dané téma (otázku) napsal tahák a pak jsem ho nepotřeboval protože jsem to uměl. Někdo se líp naučí čtením venku v parku, někdo namluvením na kazetu a posloucháním... Zkoušej různé způsoby až přijdeš na to co ti vyhovuje.

ladaadal*
hodnocení

0x

Nám angličtinářka vždycky radila, že je lepší naučit se 5 slovíček denně pořádně po krátkých úsecích, než se snažit narvat do hlavy 40 najednou a učit se je několik dní v kuse. Fungovalo to. Po čtvrthodinkách až půlhodinkách u kafe, při pauzách v práci a podobně. A šlo to vážně rychleji. Nevím, jak to bude fungovat u jiných předmětů, ale princib by měl být obdobný.

Jinak každý má jinou paměť, kterou si musí zjistit. Vizuální, sluchová, rukopisná...existuje jich asi mnohem víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]