Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, sice je mi 13 let a mám na to ještě dva roky, ale od malička chci být ajťák, protože mě baví počítače a docela ne tom i umím, takže se chci optat, co potřebuji na střední školu s oborem informační technologie?
Mám na mysli,předměty a známky, aby mě přijmuli.
Nejsem Einstein, proto se moc nedivte mém známkám.
Hlavní tři předměty: FYZIKA = 2, MATEMATIKA = 3, INFORMATIKA = 1.
Fyzika měla být původně 1, ale zhoršil jsem si test. Matematika mi moc nejde, já to vím, ale zlepšuji se (tedy doufám ).
Přijmuli by mě na školu s IT? S těmito známkami? Samozřejmě je to brzo, se na to ptát, vím, že se to dá vylepšit do konce ZŠ.
Ale jen tak mě napadlo, kdybych měl z těchto předmětů stejné známky na konci ZŠ jako mám teď, tak co myslíte?
Ostatní předměty mám jedničky a dvojky.
Celé vysvědčení teď za pololetí:
ČJ=3
MATEMATIKA=3
ZEMĚPIS=1
PŘÍRODOPIS=1
DĚJEPIS=2
ANGLICKÝ JAZYK=2
FYZIKA= 2
IT=1
OBČANSKÁ VÝCHOVA=2
TV=1
PČ=1
A VŠE OSTATNÍ JEDNIČKY...
Děkuji za ochotné lidi, kteří mi odepíšou...
Ahoj, jde o to, co tě konkrétně baví v souvislosti s PC. Pokud bys chtěl být třeba programátor, matematice se nevyhneš - takže spíš záleží, jestli tě matematika baví, dokážeš analyticky myslet atp., než jestli máš na vysvědčení dvojku nebo trojku. Existují speciálně zaměřené střední školy na výpočetní techniku, dle mého je ale lepší jít na průmyslovku nebo gympl, protože z těhle škol budeš mít lepší přípravu pro studium na VŠ.
Pokud tě informační technologie fascinují stejně jako mně tak by jsi za tím měl jít. Ve třinácti letech myslet na SŠ je trochu brzy ale není to vůbec špatné, alespoň myslíš do budoucna a víš co chceš.
Na SŠ je to na rozdíl od ZŠ mnohem tvrdší protože všichni okolo tebe vědí že jsi tam "dobrovolně" a nikdo se tam s tebou nebude mazlit.
Jak už bylo výše napsáno pokud půjdeš na programování atp. v tom případě by jsi měl zamakat v matematice. A také v anglickém jazyce protože se bude často hodit (např. u cizojazyčné literatury). IT je docela náročné, budeš se muset neustále držet v obraze - Technologie půjdou neustále dopředu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.