Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad - váha cihly

Od: hejkal® odpovědí: 15 změna:

vzpomněl jsem si na matematicko- logickou hádanku, kterou jsem uváděl do šílenství několik desítek procent dotázaných.

Na osvěžení ji dávám i Vám: Kolik váží jedna cihla, když dvě cihly váží 1 kilo a půl cihly? Je to logické, vypočítatelné, jednoduché. Prosím uvádět JENOM výsledné číslo, bez vzorce nebo logického zdůvodnění, ať je to napínavější. Dobrou zábavu!

doplněno 03.02.09 16:37:

Hanba se mnou mlátí, velice se omlouvám, ale to zadání zní správně tak, jak uvádí strejc!

Cihla váží kilo a půl cihly. Kolik váží dvě cihly?

Teď by to mělo být v pořádku! My sklerotici už si tak přesně nepamatujeme, nenadávejte nám, prosím, i Vás to čeká!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucinkaa15*
hodnocení

2x

2 kila na to sem prisla kdyz pulkQA CIHLY VAZI 1kg tak ta druha musi taky to cini 2kg

hodnocení

0x

Nezní to zadání poněkud jinak? Například: Cihla váží kilo a půl cihly. Kolik váží dvě cihly? ;)

doplněno 03.02.09 06:36:

Souhlasím s výsledkem sikina,v tomto případě ale celé hříčce chybí její původní vtipnost...

03.02.09 06:15
hodnocení

0x

0,6667 kg

2/3 kg

Mam to presnejs. Hec.:)

doplněno 03.02.09 20:56:

No jo... takhle zaludne zmenit zadani. Ted vypadame my na zacatku jako blbci*smich*

To je jasny, ze ted je to 4 kg.

hodnocení

0x

no nevím... připadá mi logické, že 2 cihly váží 4 kg...

edyss*

Souhlasím 2 cihly váží 4kg.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Jak to, že mě vychází 3 kila?

slonbonjohn*

Asi proto, že mě to ve škole nebavilo ;)

seuss*
hodnocení

0x

tohle me bavilo ve skole :)

cihly vazi 4 kg

hodnocení

0x

mohl bych si vzít na pomoc váhu?

:)

doplněno 03.02.09 20:36:

a uplně nakonec bych chtěl vzoreček

hodnocení

váhu 1 kilogramu+ váha půl cihly = váha celé cihly

tzn. že to 1 kilo váží ta první půlka, potom ta druhá půlka váží také 1 kilo, 1/2 + 1/2 = 1 (cihla) nebo 1+1=2 (kg)

slonbonjohn*

Teda, to je naprosto brutální! Ještě že si takhle nemusím počítat výplatu!*smich*

jirka11*
hodnocení

0x

Je to jedno kilo, že?:)

josev
11.03.09 13:17
hodnocení

0x

4 kg

starena*
hodnocení

0x

Jedna cihla váží 2kg. Dvě cihly váží 4kg.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]