Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina infinitiv s zu

Od: holka60* odpovědí: 5 změna:

Mám problém s úlohou do němčiny, nepochopila jsem co mám ve cvičení dělat.

Zadání: Schreibe die Sätze in Infinitivsätze um:

1. Ihr geht in die Schule. Ihr habt oft keine Hausübung.

2. Ihr seid oft sehr unruhig. Ihr solltet mehr aufpassen und zuhören.

Díky za případné rady:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Napiš věty v infinitivu - 1. Ihr geht in die Schule - Ich gehe zur Schule (zum der Schule) ... atd.

a není, v tomto případě, infinitiv "gehen"?

holka60*
hodnocení

a nemají se ty věty nějak spojit spojkou um? a pak v té druhé vedlejší: zu infinitiv...jenže ty věty podle mě spojit nejdou tím um, ale v zadani je to tak napsané

iz*

zur = zu der (nikoliv zum der!) zum = zu dem

iz*
hodnocení

0x

Vážně by mě zajímalo, kdo ty nesmyslné věty do cvičení (úkolů) vymýšlí.

Máte vytvořit dvě souvětí, v obou případech spojte věty spojkou um a infinitivní vazbou.

Vznikne: 1. Nechodíte do školy, abyste neměli žádné úkoly. 2. Abyste často nebyli neklidní, měli byste byste více dávat pozor a naslouchat.

Pro spojku aby použijte um, ve větě uvozené spojkou um použijte infinitivní vazbu.

V 2. souvětí si dejte pozor na slovosled (VH následuje po VV)!

___ Nyní již zvládnete souvětí vytvořit sama (zkontroluji Vám je).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]