Nejste přihlášen/a.
Dobry den , ve skole jsme dostali za ukol napsat kratkou charakteristiku osoby- vyssi princip(profesor),jelikoz jsem to necetla a nemuzu to najit ani na internetu tak se chci zeptat jestli o nejake kratke charakteristice nevite? dekuju..
Profesor zde vystupuje jako určitá pro studenty komická postava, ošuntělého vzhledu, s nepříliš velkou autoritou, jemuž pro jeho nejčastěji opakovanou větu říkají Vyšší princip. Je to profesor, pro něhož je jeho vyučovaný předmět vším, nic jiné neexistuje. Pak mu však těsně před písemkou odvedou ze třídy tři studenty. Tomu se brání, vždyť jsou to tři nejlepší žáci a on se těšil na jejich test. Oni se však dopustili v té době strašného zločinu: veřejně schvalovali atentát na Heydricha. Respektive se o tom bavili a někdo je slyšel a udal. Toho dne jsou zastřeleni... A Vyšší princip to jako třídní profesor musí vysvětlit své třídě. A to, co řekne, jak hrdinsky se postaví té době, lidem ve třídě, je naprosto úžasné a vrcholné. Opět jako u filmu cituji: "Z hlediska vyššího principu mravního...vám mohu říci jenom jedno: vražda na tyranu není zločinem!"..."Také já...schvaluji atentát na Heydricha!" Říct toto, v té době a před celou třídou! (celé stažené z internetu).
Neviděla jsi film? Těžko napíšeš charakteristiku postavy kterou vůbec neznáš. Na internetu sice najdeš o čem povídka je ale přečtené bys to měla za chvilku a věděla bys víc. Ty něco někde opíšeš a učitel se tě na něco z děje zeptá, to tedy nevím jak mu budeš odpovídat.
doplněno 19.02.13 21:00: mowla já to hledala, jste holt lepší .
Tak si to přečti - sds.cz/... , vždyť jde o ´pár´ řádků...
doplněno 19.02.13 21:02: Liduš - náhoda...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.