Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pára od pusy - od kolika °C

Od: petr248

Pára od pusy jde od kolika st. C? Díky předem za odpověď(i). Petr 248

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, je to kolem 13°C a níž.

petr248
hodnocení

Moc díky za snahu. Potřeboval bych znát přesnou hodnotu.

marton*

To asi přesně nejde.Záleží na teplotě toho co dýchá a taky na vlhkosti vzduchu. :)

petr248
hodnocení

Díky za nápady. Také mne napadlo, že na to bude mít vliv i vlhkost vzduchu. Asi to zrealizuji s tim teploměrem, že si změřím prostředí, ve kterém se začíná tvořit pára...

8976*
hodnocení

0x

no tak si to změř pytlík - teploměr a dejchej pak přečti...

petr248
hodnocení

Nepochopil jsem na co pytlík? V prostředí, kde se tvoří pára u pusy bych změřil teplotu bez pytlíku...

hodnocení

0x

Nejprve si zjisti hmotnost vody v gramech na jeden kg ci na jeden metr krychlovy vzduchu pritomne pri vydechnuti. Pak z fyzikalnich tabulek ci pro presnejsi urceni z Mollierova h-x diagramu vlhke pary (pro atmosfericky tlak) zjistis presnou teplotu rosneho bodu. A to je to, co hledas.

Nebo si vem teplomer a proste si zmer teplotu, kdy Te zacina jit para od huby.

hodnocení

0x

Petře, k čemu je to dobré?

petr248
hodnocení

Je to dobré k tomu, abych věděl, jestli v prostoru pro cestující přitopit, nebo ne. Pokud by však šla pára od pusy, tak je samozřejmě zima. :)

jabraka*
hodnocení

0x

Petře.

Já myslím,že to opět souvisí s již tady tak zprofanovaným rosným bodem.

Pokud bude teplota v místě výdechu taková,že ochlazením dosáhne 100% relativní vlhkosti,bude se srážet ve formě kapiček vody.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]