Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístup učitele/přestup na jinou školu

Od: vladimirhallconnen odpovědí: 11 změna:

otázka 1.:

Dobrý den, potřeboval bych radu jak na jednu učiteku z dějepisu, která se mě zdá, že si děla co chce...

nejedná se o mě, ale řekněme, že:

-mám doteď odchozenou polovinu hodin do dějepisu a čeká mě ještě 18 hodin.

-z předmětu propadám a učitelka když sem požádal o vyvolání mě nechce vyvolat a řekla mě, že až u komisionálního zkoušení...

-učitelka už byla cca 2x skoro vyloučena ze škole (důvody neznám, případně po zjištění dopíšu)

Co tedy můžu s takovou učitelkou dělat, potřebuju vědět nejaké práva které mám proti ní a jesli si ona taký přístup může dovolit a podobně. Děkuji za rady...

otázka 2.:

další věc co má stým hodně společného je přestup, protože nejmenovaný student se bojí propadnutí z dějěpisu (jedná se vlastně o gymnázium) a stejná ředitelka té školy je i ředitelkou obchodní akademie na kterou chce student přejít jelikož je odost lehčí. a potřebuju ujasnit pár věcí:

-ředitelka se kpřestupu nemá a její ochota je na bodě mrazu. Její slova: nooo tam nebude ale místo, že by to musela zjistit... Rodič zatlačil ať to tedy zjistí... samozřejmě všichni slyšeli zástupce s kterým volala ředitelka a ten hned řekl: ano místa je, není problém... vté době byl přestup možná dá se říct hneď

-nastal problém, otec který má studenta v péči s přechodem souhlasil (má studenta v péči = matka zneužívala studenta ohledně soudů pro finanční prospěch, nepřiměřeně ho mlátila apod. tudíž proběhly soudy aby studenta dostal do péče otec a tak se i stalo), ale matka,která věděla o přestupu řekla že oničem neví, tudíž se přechod přesunul na konec školního roku... tady vůbec nechápu, proč ředitelka volala matce, která studenta nemá v péči a nechala se zmanipulovat prolhanou matkou...

-další zajímavostí pro mě je že když byl předtým přestup možný hned, tak zas nastal další problém... nebylo to zas možné kvůli učebnímu plánu. který samozřejmě ředitelka musela zjistit, ale zázrakem to asi trvá týden a déle... tak si student zjistil vše sám za cca 10 minut od jeednoho studenta a zjistilo se že škola kde chce student přejít je pozadu nebo prebírají stejné učivo současně... pak rodič zatlačil na řediteku a najednou se stal zázrak a ředitelka zvedla prdel a zjistila ten učební plán a na to odpověděla, plán je jiný přestup není teď možný, tudíž až na konci školního roku...

A já se ptám... je toto normální? připadá to jen mě a temu studentovi, že ta škola je plná sprominutím opic?

kdyby šlo o přechod z obchodky na gymnázium, tak se nedivím, ale naopak?

napsal sem vše co otom vím... především jde o ten dějěpis... děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Ale zde není soudce, který by o tom rozhodl. Je třeba si nastudovat školský zákon a školní řád, kvalifikační řád a postupovat v jejich intencích. 50% dobrých odpovědí je dle mne správně za 5. Co je to např. na 50 % opravené auto, postavený barák? O přestupu rozhodují ředitelé. Na jejich postup si žák! může stěžovat až po MŠ. . Co se týká učitelky, je možno žádat o přezkum, stěžovat si. Takže normy nastudovat.

doplněno 10.04.13 13:03:

Podívej, nikdo tady neví, jaká jsou ve tvé škole pravidla, někde mají určeno, dohodli se kolikrát ústní zkoušení, kolik písemných. Jinak je to na učiteli, aby zjistil, kolik toho žák zná aby ho mohl klasifikovat. Znám učitele, co přezkoušeli 1 x,2 x a byla známka! Takže ty normy, školní řád dokonce máš znát! Určitě je na webu školy včetně klasifikačního řádu a v něm je co máš umět na který stupeň.
A představ si, že i na 5 se musí umět! Šestky u nás nejsou..., VŠ 1 - 3. Postupy, práva, povinnosti jsou upraveny.

vladimirhallco
hodnocení

konečně odpověď k tématu, děkuji :)

jen dotaz ohledně toho přezkoušení. To si může ta učitelka dovolit říct studentovi, že ho už nevyvolá (nedá mu šanci si opravit známku) když ho čeká ještě 18 hodin dějepisu a místo teho mu řekne, že až na komisionální přezkoušní?

lidus*
hodnocení

2x

Abych neporušila snad všechny pravidla této poradny tak jen napíši: DĚJEPIS-do konce školního roku je čas na test, písemku i vyvolání ale rozhodně to neznamená, že za jednu jedničku už nemůžete propadnout (na průměr se nehraje). PŘESTUP na jinou školu si zažádejte písemně ale vyhovět vám nemusí. ANO je to normální a zvláště u studentů flákačů. Vy máte rovněž gympl? Bože zač nás trestáš, vaše slohy musí být číst požitek.

vladimirhallco
hodnocení

bože zač mě trestáš... proč Vy mě nedokážete opravit počítač, udělat animovanou prezentaci, naprogramovat hru, natáhnout sítě apodobně, zaco bože zaco...

asi tak nejak ;)

myse*
hodnocení

1x

přestupy se dělají pouze v pololetí a na konci roku... takže až na konci roku...

Učební plán - ano, má to smysl. Na obchodce mají odborné předměty, které na gymnáziu nemáte, napadá mě - psaní všemi 10, technika administrativy, účetnictví, ekonomika, obchodní právo... Jak by tě mohli klasifikovat na konci šk. roku, když je duben?

že by ses to jako stihnul doučit a udělat rozdílové zkoušky?

Dějepis - no to je těžké. Ve škole u syna pokud zameškají v určitém předmětu 25% hodin, automaticky mají N (neklasifikován) a dělají zkoušky... takže možná je to tenhle problém, ne? co kdybys chodil do školy a ne za školu?

Ty proti profesorce nemáš žádná práva, ty máš právo jedině se učit a chodit do hodin. A ona ani nemá povinnost tě vyvolat kdy chceš ty, je to její dobrá vůle. Přečti si dobře školní řád - ať si ujasníš svoje povinnosti i práva...

Jeslti ji chtěli vyloučit - tobě do toho nic není, je tam a učí...takže to musíš akceptovat.

vladimirhallco
hodnocení

ještě dodatek ktemu dějepisu...

může učitelka dějepisný test na gymnáziu který je 10 z 20 otázek dobře hodnotit pětkou? jelikož tak hodnotí studenta o kterém je řeč...

iz*

Ano, může. Záleží na kritériích hodnocení. Polovina zodpovězených otázek ještě neznamená padesátiprocentní úspěšnost v testu, otázky mohou mít různou váhu (např. mohou být hodnoceny různým počtem bodů).

___ Ke gymnáziu a OA:

Každá škola má jiný učební plán. Ve všeobecných předmětech mohou být obě školy stejně daleko, ale z odborných předmětů nezná žák gymnázia zpravidla nic.

Aby mohl žák být na konci roku hodnocen, musel by v době od přestupu do konce klasifikace zvládnout všechny rozdílové zkoušky.

Také bych se na místě paní ředitelky přikláněla k přestupu od dalšího školního roku, protože tam bude mít žák na zvládnutí předmětů, které na gymnáziu neměl, více času (minimálně do vánoc, ale spíše až do konce 1. pololetí).

_

Přestože je přestup teoreticky možný kdykoliv v průběhu školního roku (Myse se mýlí), je nutné zvládnout rozdílové zkoušky.

Tzn., že by žák, který přestoupí na přelomu 3. a 4. čtvrtletí, musel během posledního čtvrtletí zvládnout učivo celého školního roku ve všech předmětech, které na původní škole neměl. Rozumný ředitel se tomu vyhne a přestup povolí až v příštím školním roce.

Kromě toho to na mne působí dojmem, že se zmíněný spolužák chce vyhnout nedostatečné z dějepisu (že o OA nemá až takový zájem).

__ O tom, kdy žáka vyzkoušet, nerozhoduje žák, nýbrž vyučující.

Učitel má od září na celý školní rok plán učiva, které žáci musí do konce školního roku zvládnout. V posledním čtvrtletí bude méně vyučovacích hodin (některé odpadnou kvůli maturitám), a učitel musí hlavně probrat naplánované učivo.

Bude-li paní učitelka zkoušet a nabídne-li možnost dobrovolníkům, může se zmíněný spolužák přihlásit. Naopak to ale nefunguje: učitel nemůže dost dobře přizpůsobovat plán požadavkům jednotlivých žáků (obzvláště v případě, že jde o žáka, který do školy moc nechodí - jak by k tomu přišli ti ostatní?).

doplněno 10.04.13 18:34:

PS: Ředitel školy, kam chce žák gymnázia přestoupit, není povinen žáka přijmout (umožnit mu přestup).

hodnocení

0x

Jéééžkovy voči, toto je jako kýbl zvratků od jednoho, ani se mi nechce napsat koho. *blee**blee**blee* takový člověk má jediné právo. Učit se, učit se, učit se! Nekoukat na ublížené a ukřivděné Neználky, na učitelku, na kohkoliv. Měl by se dívat jen a jen na sebe a na svinstvo, které má před svým prahem.*plac*Je to neštěstí!

vladimirhallco
hodnocení

promiňte, ale odpovědi vytáhlé zkanálu tu jsou trochu nemístné bych řekl ;)

ladaadal*
hodnocení

0x

A takhle to teď vypadá na Gymnáziích? No potěž frak za naši budoucnost. Proto nepůjdeme do důchodu, tohle by nás nemělo šanci jakkoli uživit.*zed*

vladimirhallco
hodnocení

tak děkuji za odpovědi, teď už vím vše co sem potřeboval, až na nekteré výjimky :)

přeji pěkný den...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]