Práce je obecně málo, ale až začne sezona tk se dá uchytit v sezonních podnicích kempy apod. Většinou se nekouká na to co je na papíru, ale na to co člověk umí.
V Brně na CHarbulce když je dost přihlášených tak si vyberou z těch lepších ale trojky projdou bez problémů vždycky jelikož lepší známky se hlásí na hotelovku. V domě máme kluka co se loni vyučil, práci má u stánku, dělá langoše. Od sousedů holka má na této škole maturitu-dělá u firmy a doplňuje automaty na kafe a bagety, další co znám pracuje v MŠ v kuchyni.
když budeš žádost o přijetí formulovat tak nedostatečně, jako tvůj dotaz, bude to s přijímáním asi horší... Kam tě mají přijmout? do učení za kuchaře číšníka, na střední školu nebo do zaměstnání?
Nějakého provozáře či šéfkuchaře nebo majitele můžeš ohromit svým kuchařským uměním a něco dobrého, rychlého a laciného navařit, upéci a pod. Potom uvidí v tobě šanci zisku a vezme tě, na vysvědčení koukat určitě nebude...
doplněno 17.02.13 11:16:
V ČR i na Slovensku hledají neustále dobré kuchaře číšníky...
Můžou a stále jsou žádáni.Když se navíc v praxi vyucis u správného mistra v jednickove restauraci naučís se toho daleko vic a své uplatnění můžeš ukázat i v zahraničí.Číšník je trochu rozvijeci činnost.Stále se učíš,potřebuješ trpělivost,flexibilitu a min.jeden světový jazyk a je to jedna a ta sama práce.Kuchař se cení vic.Můj sen je-byl pracovat v horském hotelu.Znám spoustu lidí co se tím živí-napsat to tady je na dlouho.Nedávno jsem navštívila rodinný podnik v mém rodišti.Toho kluka pamatuji jako prťě co se natahovalo k pípě.Dnes a v té chvíli co jsem měla tu čest si tam sednout na večeři tak než vám přinesl obyčejnou matonku tak od baru udělal dvě pirulety,prohodil si jí za zady a s obloukem jí položil na stůl a ejhle už jsem měla skleničku plnou.Úsměv a tyhle taneční kreace i po 10hhodinách na nohou.On tu práci prostě miluje a lidem je tam rázem taky příjemně.Možná je ho tam škoda-tím chci říct,že pokud budete zastávat práci srdcem,budete oblíbený a lidi se budou vracet díky Vám.Jestli ale budete zastávat práci stylem že máte aspoň nějaký peníz,vyucny list a nechuť se rozvíjet tak potom budete nešťastný a skoncite v závodní jídelně v Globusu.Kde každý den budete dělat jedno a to samý,až Vám z toho bude špatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.