Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veterina nebo ekonomka

Od: vanil* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Jelikož jsem v 8. ročníku,tak se rozhoduji kap příští rok půjdu.Znamky mám: čtyři dvojky a zbytek jedničky-průměr 1.2.

Baví mě zvířata a proto mě namadla tauferova soš,ale bojím se,že mě nepřipraví na fvl v Brně.Také mě zajímá ekonomické lyceum,protože si myslím,že je to něco jako gymnazium-a to na vš připraví ne?Gymnazia se bojím toho,že kdyby mi vš nevyšla tak bych asi nemohl pracovat.Takže se Vás ptám co by bylo na přípravu na studium fvl lepší.Nebo existuje v čr i jina škola,která uděluje titul MvDr?Všem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Veterinářů je příliš moc v dnešní době a mají už problém se uživit. To tě od studia samozřejmě neodrazuji. Máš-li tak krásné známky, jdi jednoznačně na gymnázium, to připraví na všechny vysoké školy - většinou. Pokud budeš mít tu Tauferovu SOŠ - tak z ní děcka taky nemohli najít zaměstnání a šli ještě dělat vyšší odborné školy. Taky nezapomeň na to, že možná časem ještě zjistíš, že by tě bavilo i něco dalšího. Ekonomické lyceum tě připraví na ekonomické vysoké školy a ekonomů je taky fůra. Pokud ale opravdu toužíš být veterinářem, tak na např. veterina v Brně dělá přípravné kurzy na přijímací zkoušky na vysokou školu. Je to samozřejmě placené.

vanil*
hodnocení

Doma chovame ptactvo,psi,plazi atd.Takže bych chtěl být veterinářem.Bojím se ale o nabídky prace jestli vůbec nějaká bude.Bavila by mě i kancelářská práce,ale tam je asi také plno.Ještě se zajímám o automobily,ale nevím co bych mohl u nich dělat,nechci být automechanik,ale něco za co budu mít víc peněz třeba i s vš.

eulalie*

Jako tak ti řeknu, můj syn taky chtěl být veterinářem, ale právě přišel s tím, že hotoví absolventi veteriny nemohou najít práci. Ale to neznamená, že se za pár roků, než ty dostuduješ, situace nezmění. Kancelářská práce baví kde koho, ale najít ji, je taky kumšt. Já si myslím, když ještě nejsi tak vyhraněný, tak jdi na gympl. Léty dospěješ a zjistíš, že bys třeba chtěl dělat úplně něco jiného. Ta Tauferova škola je určitě dobrá, ale ti absolventi taky byli bez práce. Dobytka u nás ubývá, zemědělství je na ústupu a veterinární ordinace tolik středoškolsky vzdělaných lidí asi zaměstnat nemohou. A co pak? Ano, i maturita z gymnázia je na nic, když bys nešel dál studovat. Jak tě automobily baví? Něco jako designer, návrhář a tak? Prostě vymyslet nový model auta? To bych viděla na nějakou techniku nebo strojírenství...

vanil*
hodnocení

U aut mě bavilo vymýšlet,nebo testovat bezpečnostní prvky.Nebo prodejce aut,ale jak je to u nich po strance platove?Nebo poradce?Ja se bojím u toho gymnazia toho,že když vyjdu z gymnazia tak nebudu moc pracovat

uska*
hodnocení

2x

Já bych vsadila na jistitu a to střední veterinu. Nevyjdeli VŠ, tak můžeš mít plnohodnotné zaměstnání. Máš na to 4 roky aby jsi zjistila obtížnost přijímaček na VŠ a co ti nenabídne střední, tak doučit doma.

vanil*
hodnocení

Tohle si myslím také,ale co s prací-bude za tu dobu nějaká?To bude podobné jako u lékařství?(Myslíl studium). (Jsem v mužském rodě).

ykam*

Ahoj, sama jsem na veterině teď v druháku a jestli bys chtěl jít pak na vejšku v Brně, rozhodně nechoď na střední, protože to tě prostě nepřipraví a oni z nějakýho důvodu berou gympláky. Pokud bys chtěl pak pracovat třeba jako zootechnik, veterinární sestra:D no bratr, tak je to dobrá volba, ale kdybys chtěl být veterinářem jako takovým, je střední špatná.

doplněno 03.02.13 17:33:

jinak na MVDr jiná škola není, mysím, že v Plzni je nějaká VOŠ ale to je jen trochu prohloubení toho z SŠ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]