Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má šanci na gympl?

Od: anonymkas* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, jen bych se chtěla zeptat, jestli má šanci na gymnázium člověk, který měl vysvědčení samou dvojku a dvě trojky a jeho výsledky ve SCIO testech jsou taky bída. Jde o mou spolužačku a udivuje mne, že si i přes toto všechno myslí, že se tam dostane. *nevi*
PS: Nejsem to já. :D ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

dostat se tam je jedná věc, ale trápit se a dodělat to úspěšně je věc druhá

rskrys*

to je pravda

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud si vybere nějakej kde nemají dostatek studentů tak se dostane.

dht*
hodnocení

0x

Dobrý večer

Jestli má šanci nevím. Jedno však vím, že když jsem chodil na střední školu já (pravda je to již více než 15let) ti, kdo měli známky kolem trojek, možná i čtyřek, absolvovali následně vysoké školy bez problémů a dnes mají svoje firmy a vydělávají mnohem víc než je průměrný plat. Ti co měli jedničky a vyznamenání jsou s bídou zaměstnáni jako řadoví zaměstnanci a většinou ani na průměrný plat nedosáhnou. Známky ne vždy musí odrážet schopnosti.

martinaa*
hodnocení

0x

Nejde o to se dostat, ale gympl dokončit. Nějak si neumím představit, jak člověk, co má na základce trojky, bude válčit s gymplem, který - přiznejme si - není zrovna lehký.

Na druhou stranu, mám na gymplu bráchu, který na učení úplně kašle, na výzo donesl dvě čtyřky a dvě trojky a stejně proplouvá bez větších potíží. Hlavu na to má, jen se mu nechce, což je onen přímý rozpor inteligence X známky.

myse*
hodnocení

0x

na osmiletý? to se nejspíš nedostane, je příliš mnoho dětí, které se hlásí a berou omezený počet. Možná na 4 letý, ale na oba dva se dělají přijímačky - obvykle Scio testy - a kdyřž jje neudělá, nedostane se.

Vybírají prvních 30 (např.) a kdo je pod čarou má smůlu...

S trojkama bude mít sakra problémy

anonymkas*
hodnocení

artik*
hodnocení

0x

unás se nedělaj přijmačky ,tak se tam může dostat v pohodě

myse*

záleží na tom, kolik lidí se hlásí a kolik přijímají. dá se to zjistit např. na stránkách atlasskolstvi.cz

pokud nejsou zkoušky, vybírají se děti podle vysvědčení - čím lepší tím větší šance. Každá škola má na svých stránkách napsán postup podle kterého počítá výsledek. Podle toho pak vyberou např. 30 a kdo je "pod čarou" má smůlu

slečna moc dobré vysvědčení nemá...

artik*

unás se bere 160 dětí a nikdy nenaplněj všechny třídy , takže pohoda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]