Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jen bych se chtěla zeptat, jestli má šanci na gymnázium člověk, který měl vysvědčení samou dvojku a dvě trojky a jeho výsledky ve SCIO testech jsou taky bída. Jde o mou spolužačku a udivuje mne, že si i přes toto všechno myslí, že se tam dostane.
PS: Nejsem to já. :D
Dobrý večer
Jestli má šanci nevím. Jedno však vím, že když jsem chodil na střední školu já (pravda je to již více než 15let) ti, kdo měli známky kolem trojek, možná i čtyřek, absolvovali následně vysoké školy bez problémů a dnes mají svoje firmy a vydělávají mnohem víc než je průměrný plat. Ti co měli jedničky a vyznamenání jsou s bídou zaměstnáni jako řadoví zaměstnanci a většinou ani na průměrný plat nedosáhnou. Známky ne vždy musí odrážet schopnosti.
Nejde o to se dostat, ale gympl dokončit. Nějak si neumím představit, jak člověk, co má na základce trojky, bude válčit s gymplem, který - přiznejme si - není zrovna lehký.
Na druhou stranu, mám na gymplu bráchu, který na učení úplně kašle, na výzo donesl dvě čtyřky a dvě trojky a stejně proplouvá bez větších potíží. Hlavu na to má, jen se mu nechce, což je onen přímý rozpor inteligence X známky.
na osmiletý? to se nejspíš nedostane, je příliš mnoho dětí, které se hlásí a berou omezený počet. Možná na 4 letý, ale na oba dva se dělají přijímačky - obvykle Scio testy - a kdyřž jje neudělá, nedostane se.
Vybírají prvních 30 (např.) a kdo je pod čarou má smůlu...
S trojkama bude mít sakra problémy
záleží na tom, kolik lidí se hlásí a kolik přijímají. dá se to zjistit např. na stránkách atlasskolstvi.cz
pokud nejsou zkoušky, vybírají se děti podle vysvědčení - čím lepší tím větší šance. Každá škola má na svých stránkách napsán postup podle kterého počítá výsledek. Podle toho pak vyberou např. 30 a kdo je "pod čarou" má smůlu
slečna moc dobré vysvědčení nemá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.