Nejste přihlášen/a.
Vystudovala jsem 4roky SZS - obor Zdravotnický asistent. Nepovedla se mi maturita a musela jsem absolvovat opakovací ročník ve večerním studiu. Během studia jsem otěhotněla a nyní bych se měla vrátit zpět do školy a dodělat si druhé pololetí praxe, které mi chybí k tomu, abych mohla k maturitě. Bohužel se obávám, že bude, ale nad mé síly, neboť jsem dva roky ze školy. Slyšela jsem, že je možné si na MŠMT zažádat o uznání vzdělání ze zdravot.asistenta na ošetřovatele. To by pro mne znamenalo, že bych měla uznanou střední školu. Nevíte o tom někdo něco? Díky moc
zdravím, manželka měla problém, že vystudovala zdravotnického asistenta dálkově na slovensku a aby jí to uznali v ČR muselo ji vystavit ministerstvo zdravotnictví uznávací jednotka Brno tady jsou stránky nconzo.cz/... ,, protokol, že školní osnovy byly stejné jak v ČR tak na Slovensku, oní stím dělají tak budou vědět zavolejte tam doszvíte se víc za zeptání nic nedáte. Manželka má vystudovaného zdravotnického asistenta a stejně dělá ošetřovatelku.
doplněno 31.01.13 19:03:studovat OA od začátku? to už máte lepší dostudovat zdravotnického asistenta než zase znova chodit tolik let do školy
Na toto povolání je nějaký požadavek vzdělání, doporučuji si přečíst zákon č. 96/2004 a vyhláškou č. 424/2004 Sb. Nedodělané vzdělání je k čemu?
Ano, zdravotnicky asistent by mel byt vice ,,udajne´´ vice nez osetrovatel. Ikdyz vhledem k dnesni dobe je to pomalu stejne. Nedodelane vzdelani je k nicemu. Chtela bych to uznat treba jako castecne nebo uplne, ale prave v nizsim oboru vzhledem k delce studia. Od zari jdu studovat OA takze maturu si chci dodelat tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.