Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Talentové zkoušky - jaká básnička?

Od: kristyanka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jakou básničku si mám vybrat k talentovým zkouškám. Jdu na střední školu SPGŠ Prachatice a nevím jakou si mám vybrat. Mohly by jste mi dát nějakou radu? Mám buď Zloděj sušenek ale nevím autora (je moc dlouhá) a nebo B.Okudžava Písnička o papírovém vojáčkovi,ta mi přijde moc krátka. Vážně nevím jakou si mám vybrat.Děkuju za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Já na talentovkách recitovala tuto os-obroda.cz/... měla velký úspěch:)

doplněno 09.03.13 12:59:

Vem si, že na talentovkách komise uvidí třeba 100 lidí, to je 100 básniček. Není čas rozvíjet Vodníka nebo Maryčku Magdónovu... tři takovéto sloky, odříkané pomalu a s citem, úplně stačí:)

doplněno 09.03.13 18:22:

Není zač:)

doplněno 09.03.13 19:23:

Ifkali, nění zač:) Mně ji kdysi poradila mámina kamarádka - profesorka češtiny na gymnáziu. Je to opravdu krásná básnička:)

kristyanka
hodnocení

Děkuji za odpověď ...myslíte si že je tam akorát? Mám strach jim třeba na těch zkouškách bude připadat moc krátká..

kristyanka
hodnocení

Opravdu moc vám děkuji :)) moc jste mi pomohla...:)

ifkali*

Martino, to je nádherná básnička o sněh. vločkách, ještě jsem si pročetla i od Kryla os-obroda.cz/...

Ukládám link do oblíbených, už tak dlouho jsem si nečetla poezii...

Taky děkuji za Váš příspěvek.

simca*

Dobrý den, nejde mi otevřít odkaz na básničku, můžete mi prosím napsat, kde bych ji mohla najít?

Díky moc.

martinaa*

Jaroslav Seifert - Píseň o vločkách ;)
Za vločkou padá třpytná vločka
a letíc tiše ptá se jí,
kam spěchá, ať jen chvilku počká.
A pak se sešly v závěji.
Už do ticha, už ve stíny
čas spřádá vás jak vteřiny,
sněhové vločky!
Než napije se z kalužiny
pták zpívající o závod,
budou z vás dávno ve tmě hlíny
jenom dvě drobné kapky vod;
budou z vás stonky plavuně,
která se plazí bez vůně,
sněhové vločky!
A co jsme my v tom koloběhu,
utkáni jenom z vodních par?
Vždyť tančíme jak vločky sněhu
pro život nových, příštích jar.
A do ticha a ve stíny
čas spřádá nás jak vteřiny,
sněhové vločky.

simca*
18.11.15 14:01

hodnocení

0x

Není to o kvantitě */báseň na 5 stránek/, ale o kvalitě - jak zvládneš přednes. Klidně stačí nějaká kratší, ale pěkně přednesená.

Stejné je to s písničkou. Já pěla jako skřivánek: Měla jsem holoubka, kolegyně na to spíš kašlala a pak v nouzi nejvyšší prohlásila, že bude zpívat Kaťušu v originále. Má to svižnou melodii a navíc v ruštině - protože se psal právě rok 1975, samozřejmě byla přijata. Prostě věděla, jak na to! Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]