Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Známkování na vš

Od: adele odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, dostala jsem ze zkoušky na VŠ známku 3,5 (3-). Teď nevím jestli jsem ji udělala nebo ne. Nemáte někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak teď, ale za mých studentských vysokoškolských let bylo nevyhověl = 4. Takže jsi to asi udělala, i když jen o prsa :)

Pravidla známkování jsou snad to první, o co se student zajímá, ne? Jaký děláš obor?

adele
hodnocení

na historii...ne jsou to znamky...ptala jsem se a nidko pravě netuší

Na vysoké by se mělo zmámkovat abecedně: A = 1, B = 1-, C = 2, D = 2-, E = 3, F = 4 (a neuspěl).

doplněno 30.01.13 23:35:

No jinak: A = asi šprt, B = bylo to skoro výborný, C = celkem dobrý/celkem to ušlo, D = dobrý, E = eště dobrý, F = f prdeli :D.

doplněno 30.01.13 23:35:

*nebo :D

doplněno 30.01.13 23:40:

Vycházím z brněnských škol, které znám (VUT, MU...) i na ČVUT by se mělo známkovat písmenky.

luke237
Na strankach CVUT jsem dohledal, jak se znamkuje tam. Stejne jako na MU+VUT.
luke237
Vyse uvedena klasifikace je pro bakalarske obory. Pro magisterske je uplne stejna.

askmenow*
hodnocení

0x

Poinformuj se na webu školy, nebo u spolužáků. Na škole, kam chodím já, půlstupně neexistují. tedy je jedna, dva, tři - prospěl, čtyři - neprospěl.

Není to náhodou třeba počet bodů a ne známka?

doplněno 30.01.13 23:37:

UK, nebo aspoň fakulty, které znám, známkují 1, 2, 3, 4, případně započteno - nezapočteno

luke237
hodnocení

0x
Ja myslel, ze znamky na statnich VS jsou dany nejakym ministerskym predpisem *sok*: vyborne → chvalitebne → dobre → nedostatecne
luke237
Hledal jsem na Internetu a nasel jsem, ze treba CVUT preslo z tohoto systemu na ten A-F v roce 2008 (RTF/ - cache htmlv verze).

astar*
hodnocení

0x

No u nás na VUT lze dostat pouze 3 (E), nebo 4 (F), 3- dostat nejde.

Co takhle se podívat do klasifikačního řádu školy?

ducati996*
hodnocení

0x
V Pardubicich na univerzite jsou i pulstupne. Takze 1, 1-, 2 atd. 3- je posledni znamka,ze jsi to udelala. Nejhorsi je 4 = neudelala.

hodnocení

0x

A nemáte napsanou stupnici hodnocení v indexu? Nebo na stránkách školy ve školním řádu (nebo nějakém podobném dokumentu)? U nás na škole známkuje po půlstupni do 3 (E), což je poslední známka, kdy se zápočet udělal.

luke237
U vas se znamkuji ZAPOCTY? :)

buss
hodnocení

0x

To přece není na učiteli, víš že na VŠ je mj studijní a zkušební řád? Student neznat základní dokumenty školy? Mínusy se obecně nemají dávat. Kdysik bylo nejhorší 3 a pak ... Třeba MU 3,5 nezná.

doplněno 31.01.13 12:35:

adelo, já nepíšu o školnim řadu, ale o studijím a zkušebním! Nejhorší známka prostě bývala 3, dobře. A si na VŠ?

adele
hodnocení

školni řad znam a několikrat jsem ho četla o 3- minus se tam nic nepíše!

askmenow*

No, myslím, že není nic snadnějšího, než napsat email přímo učiteli, ne?

martinaa*

Co takhle zavolat na vaše studijní oddělení?

luke237
hodnocení

0x

Nepise se znamka do indexu jen v pripade, kdy student zkousku slozil? Jediny pripad, kdy se do indexu zapise vysledek "neprospel(a)" je, jestlize se jednalo o studentum posledni termin zkousky a vysledek "neprospel(a)" uz si tak nemuze opravit. Blize ale o tom bude pojednavat ten studijni rad. Kdyz napises, na jakou skolu chodis, tak ti ho mozna dohledame i online *smich*

Co jsem tak po tech znamkach koukal, tak ta stupnice hodnoceni (ECTS) 1 → 1- → 2 → 2- → 3 → 4 je nejaka evropska domluva, ke kteremu se skoly postupne pripojuji

askmenow*

Když my ani nevíme, zda má tazatelka známku v indexu, nebo na papíře, v mailu, či v el. systému... navíc některé školy už ani indexy nemají.

luke237
Ano, mas pravdu. tazatelka by mela uvest skolu, kde studuje (zatim uvedla jen "historii") a my ji to uz najdeme. Tri minus je dost nepravdepodobna znamka. Predpokladam, ze uz i jeji VS pouziva ten system ECTS a tam "3 minus" neexistuje.
luke237
... nebo si muze skocit na studijni a tam se zeptat, jak tu jeji znamku vidi "system".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]