Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možný přestup z 2. na OA do 2. na učilišti

Od: lopez odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chodím na Obchodní Akademii a právě jsem ve 2. ročníku. Odborné předměty na této škole jako je ekonomika, účetnictví apod. mě moc nebaví a vůbec mi nejdou (u účetnicví mi vychází zatím 5 a ekonomika 4) s ostatním předměty a to i těmi maturitními takový problém nemám (nejhorší známka za 3).

Proto se chci zeptat, jestli je možné, že kdybych na konci druháku chtěl přestoupit na učiliště, tak jesti by to šlo do 3. ročníku a nebo bych musel od prváku, což si myslím, že je asi hodně pravděpodobné :( Na učiliště bych šel nejspíš na instalatére a nebo automechanik- 3letý obor

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miky09
hodnocení

0x
Do třetího ročníku těžko, snad do druhého ročníku by vás mohli přijmout. Největší problém je totiž odborný výcvik, z kterého byste těžko udělal rozdílovou zkoušku.

lopez
hodnocení

Možná jsem napsal špatně pochopitelný nadpis. Mělo to být na začátku 3. respektive konci 2. ale jinak je vše správně :)

Tak to asi těžko. OA a učební obory instalatér apod.jsou úplně jiného zaměření. :) To dá rozum. :)

uska*
hodnocení

0x

Zde vám těžko poradíme, neznáme podmínky učiliště. Zajděte si přímo za ředitelem učiliště, on vás neukousne. Jen tam zjistíte kdy jak by byl přestup možný.

kangaroo*
hodnocení

0x

Kdysi jeden můj kamarád taky přešel z 4letého studia SŠ s maturitou na 3letý učnák na začátku 3. ročníku, ale pamatuji si, že ten rok jsem ho vůbec neviděl a opravdu si máknul a školu udělal až na podzim za rok. Musel dělat téměř všechny zkoušky a na praxi chodil na všechny možný termíny během toho roku. Bude to pěkný záhul .-(

iz*
hodnocení

0x

Podle mne to záleží na tom, jaké učiliště by sis vybrala, a na tom, zda a v jakém rozsahu tam již probíhá/probíhala praxe.

S přestupem bych však nedoporučovala čekat až na konec školního roku. Dohodni se s rodiči a společně kontaktujte ředitele vybraného učiliště.

Kdybys nyní přestoupila do 1. ročníku a stihla do konce roku rozdílové zkoušky, mohla bys od září pokračovat ve 2. ročníku (ztratila bys jen jeden školní rok). Budeš-li čekat až na konec školního roku, budeš muset nastoupit do 1. ročníku a ztratíš 2 školní roky.

doplněno 09.03.13 22:27:

Uško, děkuju, máte pravdu.

Takže: ... přestoupil do 1. ročníku a stihnul do ... ... mohl bys od září ...

uska*

jde o muže - těžko dívka bude přestupovat na instalatéra - viz původní dotaz*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]