Nejste přihlášen/a.
máme problém kluk chodí do 3třídy a svěřil se nám že ho obtěžuje žák ze 4třídy,háže mu věci do koše mlátí ho do břicha atd. učitelku jsme na to už upozornovali a ta manželku odbyla s tím že se děti jen tak poštuchují ale nám se to nelíbí kluk má problémy se srdcem náhodou ho špatně uhodí návíc děti rostou a může se vše stupnovat,ráno chci (tentokrát manžel) zajít za učitelkou a pohrozit jí at to už konečně začne řešit moje otázka zní čím můžu učitelce pohrozit mám na mysli že pošlu na školu sociálku nebo já nevim poradte díky
Učitelku z toho vynechat, evidentně je to příslušnice skotu. Zajděte do školy - oba dva, jak vy tak manželka.
Musíte trvat na rozhovoru s ředitelem a výchovným poradcem - od toho tam je. Minimálně, co by škola měla udělat je vyslechnout dotyčného agresora (proč to dělá, co ho k otmu vede atd.) Dále by to chtělo zavolat rodiče, aby si synáčka zpacifikovali.
Pokud je to bezdůvodné, určitě bych trvala na postihu. Škola by vám měla maximálně vyjít vstříc. POkud ne, nebojte se a jděte na policii.
Hlavně ale vemte kluka k psychologovi, ať z toho nemá v hlavě guláš.
Dřív, než začnete hrozit a posílat sociálku, běžte za ředitelem školy, jak zde bylo řečeno. Mnoho učitelů zavírá před šikanou oči, protože neví, co s ní, a i když ji řeší, nelze to moc "vyřešit". Další eventualita je počkat si na toho čtvťáka, případně i na jeho rodiče, a snažit se to řešit s nimi. Další variantou je i to, že syna naučíte, jak se má sám bránit. Věřte tomu, že spoustě agresorů sklapne, když samy dostanou po tlamě a uvidí, že jejich "oběť" jim to umí také vrátit. Tímto nenabádám ke stylu "když ti někdo něoc udělá, tak mu to hned oplať", ale vysvětlení dítěti, že když mu někdo ublíží, má právo na obranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.