Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scio OSP - příklad

Od: luca3* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych pomoct s příkladem ze scio testů. Nevím proč je správná odpověď d)

Scio OSP - příklad

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mates*
hodnocení

2x

Když si dosadíme za x nulu, vyjde levý výraz 0 a pravý 1.

Když si dosadíme za x např. dva, vyjde levý výraz 4 a pravý 3.

Proto záleží co dosadíme za číslo.

luca3*
hodnocení

Děkuju moc za odpověď mám tu ještě jeden příklad:

doplněno 08.03.13 17:57:

správná odpověď je B

Scio OSP - příklad #2
mowla*

Ano - správn odpověď je B - nakresli si to, příklad je zcela zřejmý...

;)

doplněno 08.03.13 19:27:

Luke237: No - já si to představil... :-D Ale snad stačí čára (přímka) a na ní 11 bodů s kótami, ne? ;)

doplněno 08.03.13 19:28:

Luke237: Áha - já už se lek´, že su jasnozřivý... *smich*

luke237
Jak to jde rychle nakreslit?
luke237
Oprava - myslel jsem, ze to "rychle a jednoduche nakresleni" se vztahuje k te funkci x^2/(x+1) *zed*
jirbar*

Jak jednoduché 30 + 10*4 + 30 = 100 Ale tohle číslo tam není. Že ano *hej*

luke237
Mas to skoro dobre, az na to, ze mezi deseti prekazkama je jen DEVET mezer :) Takze spravny vypocet je: 30 + 9*4 + 30 = 96
jirbar*

Smajlíky nepoužívám. Tentokrát jsem ho přidal. Je to jasné?. Já prostě jen žasnu, co to je za testy, jaká úroveň a za jakým účelem. Vždyť složitost některých "příkladů" je až trapná a ještě trapnější je hledat "pomoc" od druhých. Jednodušší a rychlejší by bylo trochu myslet.

dzordz*
hodnocení

2x

bit.ly/...

Na jedné straně se blíží zdola, na druhé shora. Větší/menší tedy závisí na x.

doplněno 08.03.13 18:04:

To druhé je snad jasné :) Na rovné čáře si můžete udělat deset značek po 4m, od první k poslední značce to bude 36m (deset značek, devět intervalů).

Pak před první přidáte 30m, za poslední dalších 30m a sečtete to dohromady.

luke237
hodnocení

0x
Zkusil jsem s tim udelat zajimavou upravu (viz obrazek). Otaznik nahrazuje symbol "vetsi nez" nebo "mensi nez" nebo "rovno" (snazime se zjistit, ktery tam nakonec vyjde. Po upravach ti vyjde graf 1/x posunuty o 1 doprava a tento graf je chvili pod nulou (pro x<1) a chvili nad nuou (pro x>1), takze nejde jednoznacne rict, ze je CELY nad nebo pod nulou. Proto je resenim "d)".
Scio OSP - příklad #3
luke237
Graf te funkce 1/(x-1):
Scio OSP - příklad #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]