Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chodím do 8 třídy a už zvažuji, kde podám přihlášku. Už nějakých 5 let jsem rozhodnut, že půjdu na gympl, ale poslední dobou mám špatný pocit, že se tam nedostanu...
Na vysvědčení budu mít 4 dvojky a snažím se hlasit na olympiády(biologicka, dějepisná, apod.) Což jsou plusové body na přijímačky. Mám už vyhlédnuté kurzy, které mě budou připravovat na testy, zařídím si asi nějaké doučovaní(nemyslete si, že rodiče vyžírám, ale kurzy a část doučovaní budu platit ze svého). V mojem městě jsou dvě gymnázia, kde se hlasí nějak 200 lidí.
Ale žák se může přihlásit pouze na dvě školy, a tak mám obavy, že když se na žádný nedostanu ani na odvolání, tak asi budu muset na učňák a to se mi moc nechce. Co by jste doporučovali mám si vybrat gympl a do zálohy si dát stavebku, kde by jsem se dostal, a měl by jsem menší šanci dostat se na tak moc vysněný gympl, nebo to risknout a zkusit štěstí?
Také vím, že víceleté gymnázia musí omezit počet přijatých žáku a to na počet 60, platí to i pro 4 leté gymnázia?
P.S. Mám celkem dobrou přípravu ze školy, protože chodím na nejnáročnejší školu v Opavě a blízkém okolí
Já myslím, že máš slušnou šanci se dostat. Čtyři dvojky jsou pěkné a hlavní je, že se snažíš. Kup si třeba SCIO testy (doporučuji spíš ty tištěné, tam jsou přesne ty úkoly, které byly v minulých letech zadány u přijímaček) a když se jimi budeš pravidelně trénovat, měl by ses dostat. Takže já bych, být tebou, si podala obě přihlášky na gymnázia. A kdyby ses čistě náhodou nedostal, tak to holt zkusíš ještě jednou v druhém kole nebo půjdeš na druhé kolo na tu stavebku (i když druhé kolo nemusí vždy daná škola otevřít, ale já myslím, že u tebe to ani nebude potřeba).
Nepodceňuj se, známky máš pěkné, a navíc jsi teprve v 8. třídě. Když ještě zkusíš víc na sobě makat a nějakou známku si zlepšit, myslím si, že máš velikou šanci se na gymnázium dostat. Hlavně nepodceň přípravu na přijímací zkoušky, ať nejsi zaskočen nějakými otázkami, na které bys neznal odpověď. A věř si. To je cesta k úspěchu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.