Nejste přihlášen/a.
Ahoj ,
mám takový dotaz.. Chci podat přihlášku na Vysokou školu. Když jí podám a budu přijatý na tu zvolenou školu, a když bych neudělal státní maturitu
snad se to nestane tak se i přesto stávám žákem vysoké školy a nebo od září musím být na úřadu práce abych neplatil sociální a zdravotní pojištění? bude to platit za mě Vš?
Nemůžeš se stát studentem VŠ bez maturity. Snad všechny školy, o kterých mám informace, mají mechanismus, který po podání žádosti umžňuje odložit zápis do studia těm studentům, kteří neuspěli u maturity a dodělávají ji v září. Pokud bys však ani v září neuspěl, nemůžeš se zapsat do studia.
Na ÚP se zapsat můžeš, ten ti pak dá papír do pojišťovny, díky kterému za sebe neplatíš zdravotní pojištění. Sociální za tebe nikdo neplatí, a ani sám si ho platit nemůžeš, ani když jsi nezaměstnaný, nestudent a nejsi na ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.