Nejste přihlášen/a.
Ahoj, podal jsem si přihlášky na 2 gymply, jenže mám docela strach, že je neudělám, i když ostatní mi pořád říkají, že je zvládnu. Jenže jak se na ně mám připravovat? Počítám si matematiku od profesora Bělouna, ségra chodila na ten samý gympl, takže říkala, že je to přesně ten styl, který dávají ty profesoři do přijímaček. A hlavně, jak to mám zvládnout v den přijímaček? Problém je, že školy v našem regionu nepořádají žádné přípravné kurzy. :/
já bych to rozdělil na dvě části, jedna je pořádně se připravit, nech si poradit od ségry, zkus sehnat přijímačky z minulých let, apod.
a druhá věc je (zvlášť pokud jsi trémista) "vyladit" se v den zkoušky když to beru podle sebe, základ je pořádně se vyspat (nemá cenu se učit den před zkouškama do noci, to už nic nedoženeš
, ráno pěkně v klidu všechno tak jak obvykle (nebo nejlépe trochu s časovou rezervou) a uklidnit se třeba nějakou muzikou do sluchátek (já nedám dopustit na Black Crowes - Bad Luck Blue Eyes :D), klidně si vem talisman jestli nějakej máš, nebo třeba kaštan nebo kamínek do kapsy kterej můžeš dlachnit pokud budeš nervózní
no a pak u přijímaček prostě v klidu napíšeš co budeš vědět a nenapíšeš co nebudeš vědět
neboj, to dáš
Já bych si vypočítala co nejvíce příkladů z různých sbírek úloh z matematiky a v den přijímaček bych si řekla, že jsem se připravila, jak nejlépe jsem mohla, a děj se vůle boží...
Trému asi trochu mít budeš, ale jenom před začátkem práce. Pak tě to vtáhne, a uvidíš, že to půjde.
Hlavně se nezasekni na těžším příkladu. Vyřeš napřed lehčí a ten nejtěžší si nech na konec. Podle mne je lepší jeden příklad nevypočítat (nestihnout), než odevzdat přijímací test s chybou/chybami.
Já zase synovi stahoval ze stránek školy, na kterou se hlásí vzory přijímacích zkoušek z Čj, M i Aj, zkus prohrabat jejich stránky. Eventuelně bych zkusil napsat o loňské, abys měl představu, jak probíhaly. Ale po pravdě, to jsem zkoušel na druhé škole a přišla mi odpověď od nějaké sekretářky ředitele - PZ jsou formou tesu, tudíž se dále neposkytují, jedná se o učivo pro žáky základní školy.
To bylo vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.