Nejste přihlášen/a.
No ve tvém případě - s tvým prospěchem bych si dala přihlášku na nějaký učební obor - tříletý a ten udělala. Potom - podle toho, jestli se ti bude dařit, budeš šikovný a úspěšný si můžeš udělat dvouletou nástavbu s maturitou. Je to sice pomalejší, ale jistější. Po třech letech budeš mít "aspon něco" - tím myslím výuční list.
Pokud bys šel rovnou na maturitní obor a nezvládl to, nebudeš mít nic... jen základní školu. A s tím práci nenajdeš, to mi věř.
No, vzhledem k deni kolem statnich maturit mi toto tvrzeni prijde dost odvazne.
Tazatel: Vas pisemny projev je mirne receno sverazny. Ale k otazce: maturita neni vubec o prumeru znamek na ZS.
maturoval jsem loni a musím potvrdit, že to byla fakt hračka. Nevím jak to bylo dříve, ale státní část maturity mi přišla opravdu primitivní. Do českého jazyka si stačí nastudovat něco o 20 knížkách a jejich autorech, v matematice jsou poměrně jednoduché věci (ikdyž je pravda že u nás z matiky 5 lidí vypadlo).
Sice jsem nikdy na vysvědčení neměl čtyřku, ale na základce jsem byl taky trojkař, a u maturity jsem to vytáhl na vyznamenání a to téměř bez práce
Ohledně maturity. Maturita není těžká. Ale hrozěn záleží, na jaké jsi škole. Já byl zrovna na škole, kde nám o maturitě něříkali vůbec nic a nikdo jsme nic nevěděl, neznali jsme okruhy z jazyka a byl to problém. Takže to pro nás byly hodiny a hodiny šíleného stresu a když jsem to nakonec dal na dvojky a angličtinu za tři, byl jsem šťastný a teď na VOŠ už ani před jednou zkouškou nejsem tolik vypsychlej, jako jsem byl tenkrát před maturitou. Ale letos už to snad budou mít maturanti v pohodě, protože ví, do čeho jdou. My fakt nevěděli nic, protože to furt měnili...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.