Nejste přihlášen/a.
Se třídou si chceme vydělat peníze a potom je poslat na Unicef, a chtěli bychom se zeptat jak.
Předem děkujeme za odpovědi .
Napadá mě uspořádat ve škole něco jako besídku, kde něco předvedete jako celá třída (například divadelní představení) a pak každý, kdo má na něco talent, předvede ještě to (hra na nástroj, zpěv, moderní gymnastika, cokoli...) - na toto večerní představení byste udělali pozvánky (nejen pro své rodiče a blízké), kde byste napsali, že na akci bude dobrovolné vstupné, které bude darováno Unicef...
Na blízké ZŠ jednou ročně pořádají hezký večer pro rodiče a přátele školy, účastní s etéměř všechny třídy. Funguje to tak, že v každé učebně se odehrává něco - v jedné se střídají žáci, mladší i starší, v přednesu básní, v jiné žáci učí příchozí nějakou zajímavou výtvarnou techniku, na schodech zpívá sbor, na chodbě jsou stánky, kde se prodávají dětské výrobky... a též jde vše na charitu.
Jinak jak už tu padlo, peníze se dají získat i sběrem papíru atd., ale jde to po troškách.
Super, jistě chválihodná akce. Vám kapesné dají rodiče a vy budete prokrmovat darmožráče v různých rádoby charitativních organizacích, copak nevíte, že když se zaplatí celá administrativa tak ten chudák nedostane skoro nic? V tomto státě se jen chce aby se lidi co sami moc nemají poskládali na nějakého rádoby chudáka, zde se jen hraje na city a sociální cítění. Bože kam jsme došli.
Ale ptáte se, tak odpovím-sběr starého papíru, šatstva, léčivých bylin, výrobky co prodáte na nějaké školní akci.
Jasně a proto je potřeba aby stát ty mladé, nevědoucí dostatečně zblbnul. Všichni budeme mít prd ale ze své mizerné výplaty dobrovolně pošleme na děti v Africe (mimochodem ani třetina peněz tam nedojde), už mě nebaví sledovat v tv jak se stále hraje na sociální cítění a stále se na někoho potřebného vybírá.
Souhlasím s Vámi, že nejsem zastánce zasílání peněz do Afriky protože to tam je prostě stále dokola a dokud se tam nezmění politka tak se může posílat stále a furt k ničemu.Na druhou stranu není dobré, když odrazujete mladé lidi k sociálnímu cítění.Taky je třeba možné, že nedej bože budete někdy potřebovat Vy sám/sama někoho kdo Vám bude pomáhat.Za sebe říkám, že je to chvályhodné ale podpořila bych raději jiné organizace.
metalica-a které? I ze svého ID hodím do kasičky pro slepé a dám tomu bezdomovci u supermarketu dvacku-je mi jedno, že si koupí pivo a rohlík ale vím, že ta dvacka byla celá pro něj a ne pro jeho šest šéfů. V 89 jste chtěli všichni kapitalismus, copak v něm se hraje na sociální cítění? Já bych snad i pochopila, že ve třídě je dítě ze sociálně slabé rodiny a že se spolužáci složí třeba po koruně aby si mohl koupit novou propisku. Snad si rozumíme.
No vidíte a já zrovna tomu bezdomovci bych nedala ani halířProtože půjde a koupí si chlast..Spousta z nich je sprostá, a když mužete někomu z nich nabídnout práci tak ani nepříjde...mluvím ze zkušenosti.
Věřím, že spousta organizací je špatných ale taky věřím, že spousta jich pomáhá tam kde stát ne.
Pěkný den.
Neuvedla jste (odhaduju podle nicku) slozeni tridy ani vek zucastnenych.
Vydelat se da sberem cehokoliv (papir, zelezo,...), domluveni se nekde na hromadne brigade (uklid parku?), pripadne pokud je vas vice divciho pohlavi a mate na to vek, tak treba nafocenim kalendare. Udelat tomu PR v novinach a hotovo .
Saxano - kalendář nemusí být jen erotický. Proč by nemohl být s dětmi 11-13 roků. Např. v pohádkových kostýmech nebo s tématem školy, přírody... atd. Lidi docela slyší na to, když jde z něčeho výtěžek na charitu a koupí to, i když je jim to na nic. Ovšem u kalendáře si myslím jsou dost neadekvátní režijní náklady, ale to byste si museli zjistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.