Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neomluvené hodiny

Od: danaa odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit, co mám dělat nebo co se může stát. V pátek ráno jsem zaspala a musela jsem sprintovat, abych stihla autobus. Ve spěchu jsem si omylem vzala učení na čtvrtek a zapomněla jsem si vzít igelitku s tělocvikem, ve které jsem měla i školní pantofle. To jsem si všechno uvědomila až v šatně a bylo mi zle z pomyšlení, že se budu muset každou hodinu omlouvat, že jsem si zapomněla sešit, učebnici nebo úkol a poslouchat každou hodinu kázání nebo dostat 5 za úkol, v tělocviku to samý (jako jediná třída ho máme až v pátek odpoledne) a vůbec nejhorší, že bych musela celý den chodit bosa v silonkách, protože v kozačkách by mě hned načapali, že jsem nepřezutá. Takže jsem se rozhodla, že na to kašlu a pojedu domů, v tu chvíli jsem si řikala, že s omluvenkou to nějak vymyslím na mámu, ale celé jsem to nedomyslela. V šatně mě viděli 2 spolužáci a bojím se, že třeba řekli, že mě viděli, když učitelka zapisovala. Nevím, co říct mámě, aby mi napsala omluvenku, rodiče to nevědí, že jsem nebyla ve škole, byli v práci. Když jí řeknu pravdu, tak ona to nepochopí a řekne mi, že jsem i tak měla být ve škole. Když dostanu neomluvené hodiny, dozví se to rodiče, co se může stát? Jsem v 9. třídě na ZŠ.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Vysvětli situaci rodičům, pomohou ti - nemá cenu něco zatloukat a vymýšlet si - jednak všechno stejně (časem) praskne a byla bys za lhářku a jednak jde o - v podstatě, prkotinu...

:-D

ron*
hodnocení

2x

Ahoj Dano.

Opravdu jediná možnost je říct rodičům pravdu. Řekni to přesně tak, jak se to stalo. Nic si nevymýšlej, nepřikrašluj. Pokud budeš lhát, rodiče se stejně nakonec pravdu dozvědí, pak už to ale bude horší. Neomluvené hodiny jsou opravdu zbytečné. Mám syna, vím tedy o čem mluvím. Jako matka bych ocenila, kdyby se přiznal hned a ne, až to praskne. Přeji odvahu.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Doma bych rekl pravdu a ve skole ze se mi udelalo zle a jel sem domu. To kvuli tem co te videli.

eulalie*
hodnocení

0x

Řekni to rodičům, i když to nepochopí. Normální rodič pochopí, i když pak nadává. Jako to, co se stalo tobě, se prostě občas stane každému. Jako matka v tom nevidím nic tak špatného. Hlavně ale rodiče neobcházej, fakt jim to řekni. Jsi v 9. třídě, asi by to nevypadalo na vysvědčení pěkně, zvláště, když se určitě budeš chtít dostat na nějakou střední školu. Pokud jsou rodiče alespoň trošku rozumní, tak ti omluvenku napíšou.

iz*
hodnocení

0x

V 9. třídě už bys měla znát školní řád a vědět, že od okamžiku, kdy vstoupíš do školy, za tebe odpovídá škola.

Jestli´s potřebovala ze školy odejít, měla´s zajít za třídní učitelkou a omluvit se.

Rodičům řekni po pravdě, co se stalo, aby nebyli situací zbytečně zaskočeni (jejich reakce by pak byla pravděpodobně horší).

Nejsem si jista, jestli ti škola omluvenku od rodičů uzná (naše škola hodiny, na něž žák bez předchozí omluvy opustil školu, neomlouvala).

doplněno 21.01.13 20:23:

Přestože podle mne o vážný důvod nejde, a protože se na mlčenlivost spolužáků do budoucna spoléhat nemůžeš, měla bys to rodičům vysvětlit.

Kvůli čemu máš hodně absencí? Nedal by se do budoucna počet zameškaných hodin snížit?

doplněno 21.01.13 20:24:

Jinak, já bych samozřejmě za třídní učitelkou šla.

doplněno 21.01.13 20:27:

PS: S omluvenkou nečekej na poslední chvíli. Promluv si s rodiči ještě dnes.

Asi se budou zlobit, ale zítra už by ti omluvenku napsat mohli (nebudou chtít, abys měla před přijímacím řízením na SŠ ve škole problémy). Necháš-li to až na zítřek, nemuseli by ti omluvenku napsat včas.

danaa
hodnocení

Já ho znám, ale myslíte, že kdybych šla za třídní, že by pochopila mé důvody a pustila mě domů? Moje třídní tedy určitě ne, jen by následovalo co jsem psala. Tak co byste dělala na mém místě?

Musím dát omluvenku nejpozději ve středu, dnes sem zjistila, že učitelka mě ve škole neviděla a spolužáci mě nepráskli, co mě viděli, tak když mi mamka napíše omluvenku, tak jí třídní by měla uznat. Akorát mám zameškáno hodně hodin a mamka mi dřív vyhrožovala, že mi flákání už nikdy neomluví, jenomže jak jí mám vysvětlit, že jsem k tomu vážně měla dobrý důvod, když mi neuvěří a i kdyby jo, tak to neuzná a bude mě zase všemožně trestat, což bych radši měla ty neomluvené hodiny, ale aby o tom nevěděla.

asd*

Na tvém místě bych celý den chodil v silonkách a na každé hodině bych se omlouval že nemám věci protože jsem zaspal a vyběhl bez tašky - odpovědnost za vlastní chybu.

Ty jsi přidala další chybu, a to že jsi odešla ze školy bez domluvy s třídní.

Rodičům to řekni tak jak to bylo, s tim že se hodiny doučíš a ať te pak z toho vyzkouší.

Důvod odejít ze školy nebyl žádný, takže neomluvené hodiny jsou na místě, stejně tak když tě rodiče potrestají za zdrhnutí ze školy.

buss
hodnocení

0x

Nebuď vyděšená, přečti si školní řád.

603
hodnocení

0x

Už je na to asi pozdě, ale mělas tam jít, dojít do školy utřít si boty, skáknout za uklízečkou že nemáš pantofle jestli bys mohla být v botech, kdyby měl někdokecy tak bys to měla domluvený u ní. Skáknout do jiné třídy půjčit si učebnice. S někým si domluvit, že ti půjčí sešity na dopsání abys to nemusela psát po papírech, na tělocvik si vzít učebnici a učit se místo cvičení. Já vím že se mi to kecá ale kdysi se mi stalo něco podobnýho :) a když už s to neudělala takhle tak říct vašim že ti zapoměli omluvit jeden den u doktora a pak do omluvenky dopsat datum a mamka by měla mít zájem o to abys měla hezký vysvědčení a hlavně z pololetí deváté

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma neomluvené hodiny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]