Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejkratší balada z Kytice

Od: emma124* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

máme se naučit do literatury jednu baladu z Kytice. Máme na to měsíc. Nevíte prosím někdo, která je nejktraší? :D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Nejkratší (6 slok) je Kytice. Dobře se učí, mnozí z nás si jí pamatují dodnes.:D

sebod*
hodnocení

2x

no, za našich mladých let, jsme vzali do ruky knížku a podívali se, která je nejkratší :D. To snad není takový problém, ne? Jinak nejkratší - neznamená, že se bude nejlépe učit.

hodnocení

2x

Ahoj, Kytici doma mám a občas si v ní ráda čtu. Stejně jako v Seifertově Mamince a ve sbírkách Jiřího Wolkera.

Ta 1. - Kytice, je skutečně nejkratší. Vzpomeň si na pana Sováka, alias mistra Kroupu ve filmu Marečku, podejte mi pero. Zemřela matka a do hrobu dána...si pamatoval 20 let.

Ony vůbec ty básně z Kytice jsou takové zpěvné, hezky se rýmují a dobře se učí. Dodnes umím Vodníka, Polednici a Zlatý kolovrat. A když na to máte celý měsíc, nauč se je všechny. To si nedělám srandu, aspoň pro mě by to nebylo nic těžkého. Je jich jenom 13. A ohromná jednička Tě nemine.

Jinak si vyber nějakou kapku náročnější, tu Kytici budou mlít všichni spolužáci, právě proto, že je nejkratší. Tak ukaž, že máš na víc. Učitelka to zaručeně ocení.

Já si tyhle dlouhé básně ráda recituji polohlasem v lese na houbách. Nepřipadám si tam tak sama. Ale pak občas může nastat hloupá situace, kdy mě z křoví poslouchal nějaký jiný houbař, při mých slovech CHTĚL JSEM ŽÍTI, KAMARÁDE, PROTO JSEM TĚ UŠKRTIL! popadl košík, vykulil na mě oči, otočil se a upaloval, jako by za ním hořelo. A já si přitom jen tak pro sebe recitovala Wolkerovu Baladu z nemocnice. :DJaga.

figurek*
hodnocení

2x

já bych ti spíš poradil naučit se tu ne zrovna nejkratší, protože tu se asi bude učit každý, ale tu nejstrašidelnější. Dobře se pamatuje, protože se sloky v obměnách opakují a její děj je horror na téma Zombie. Touhle básní jsem kdysi strašil holky.

Svatební košile

... psi houfem ve vsi zavyli když pocestné ty zvětřili a vyli vyli divnou věc, žetě na blízku umrlec...

pohanka*
hodnocení

1x

Dobře se učila i Polednice.

hodnocení

0x

Kytice je asi opravdu nejkratší, já se ji naučil bez problému za večer :)

pt®
hodnocení

0x

Záleží, která se dobře bude učit, myslím že ta která má hodně rýmů. Já se naučila Vodníka i Polednici, ale Vodníka umím dodnes. - pt

A na topole podle skal

výrobce pneumatik zatleskal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]