Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdyby jste se šli podívat na den otevřených dveří na SŠ, tak na jaké otázky byste se ptali? Co by Vás zajímalo?
Pár otázek už mám a žádné chytré mě nenapadají
Děkuji
Ono, tam ani moc otázek dávat nebudeš, budou ti představovat školu, co ve které učebně se učí, jaké k tomu mají pomůcky a tak. Otázky tě napadnou, až při těch přednáškách. Je to dobrý, udělat si obrázek, co a jak se učí, jaká je možnost mimoškolní činnosti a jaké jsou možnosti po škole. Byli jsme v liistopadu a bylo to super. Syn díiky tomu přehodnotil privilegia škol a změnil pořadí přihlašování.
Z jakých učebnic se učí, jací jsou učitelé, jaké je ovzduší na škola - přátelské?, šikana?, jak náročné je učivo, jaké mají uplatnění v praxi, jestli jezdí na výlety, kam jezdí na hory na lyžák. Nemusíte se ptát nějak extra chytře, tam budou hlavně asi děcka, co na škole studují, takž se budete ptát jich.
Když jsem (pravda, je to už pár let) chodila na dny otevřených dní já, byly odpoledne a byli tam jen učitelé. Nemělo tedy cenu se ptátá např. na přátelskost prostředí, protože ti samozřejmě museli školu chválit, ať to byla pravda, či nikoli.
K otázce obecně: ptej se na to, co tě zajímá. Pokud už tě další dotaz nenapdá, není potřeba ho ze sebe násilím nutit.
Pokud to nesdělí/není to na webu školy, ptala bych se já osobně na to, jaké předměty se v jednotlivých předmětech učí, jaké jbyla úspěšnost studentů u státních maturit, jaké jazyky škola nabízí, zda v září organizuje nějaký seznamovací výlet pro studenty prvních ročníků, a jak je to s nákupem učebnic - zda nám bude už po příjetí sdělen seznam věcí k nakoupení, nebo zda to říkají až učitelé na první hodině. A zda je pro nákup učebnic pořádána burza od starších studentů.
pokud váháš mezi více školami, ptej se na takové věci, které by tě přemlouvaly pro jednu, nebo pro druhou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.